• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.08.2005., Nr. 125 https://www.vestnesis.lv/ta/id/114127

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zem politisko lielvaru riteņiem

Vēl šajā numurā

10.08.2005., Nr. 125

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Poļu “Gazeta.pl”: “Kamēr lietuviešu diplomāti neko nedara, lai izveidotu kopēju Baltijas valstu fronti pret Krieviju, Rīga un Tallina atradušas sev ietekmīgu aizstāvi Somijas prezidentes personā. Lietuvas diplomātiskais dienests tikmēr iestrēdzis tajā pasakas vietā, kur princese atkal pārvēršas par Pelnrušķīti.”

Parīzē izdotais “The International Herald Tribune”: “Diskusijā par Eiropas ekonomisko nākotni likmes ir augstas. Globālā konkurence intensificējas, un Eiropas valdības beidzot atzīst reformu nepieciešamību”. Autors raksta par obligāti veicamajām darba tirgus reformām un to nozīmi. Tāpat nepieciešamas reformas, kas aizpildītu produktivitātes plaisu starp Eiropu un citiem reģioniem, īpaši ASV. Turklāt rezultātu sasniegšanai vispār ir būtiski mainīt pašu attieksmi pret reformām kā pret ko pozitīvu, nevis negatīvu.

Poļu “Gazeta.pl”: “Baltkrievija neielaiž savā teritorijā poļu eirodeputātu delegāciju... Līdz ar to Minska ir pieteikusi diplomātisko un politisko karu ne tikai Polijai, bet arī Eiropas Savienībai”.

Krievijas “Vremja” raksta, ka “Gazprom” priekšsēdētāja vietnieks uz Viļņu aizvedis ultimātu Lietuvas valdībai. Koncerns pieprasa atcelt dabasgāzes cenu regulāciju patērētājiem, kuri pērk vairāk nekā miljonu kubikmetru gāzes gadā. Uz šo soli “Gazprom” pamudinājis Lietuvas Enerģētikas un cenu valsts komisijas lēmums samazināt izlaides cenas virknei vairumpatērētāju par 6%. Lietuva solījusi atcelt regulāciju jau laikā, kad “Gazprom” pirka akcijas, taču solījumu nav pildījusi. Ja Krievijas koncerna prasības netikšot izpildītas, “Gazprom” prognozējot aktīvāku gāzes cenu pieaugumu Lietuvai.

Vācu “Der Spiegel”: “Eiropas likme uz to, ka spēs panākt Irānas kodoldegvielas programmas apstādināšanu, bija gana augsta. Tagad šķiet, ka Brisele ir zaudējusi. Nedēļas nogalē Irāna darīja skaidri saprotamu, ka noraidīs Eiropas piedāvājumu, kas neietver draudus. Vai šobrīd, kad neveiksmi cieš minējumi pierunāt Irānu ar labu, “burkāna vietā vajadzētu ķerties pie pātagas?

Franču “Le Monde”: “Programmas Nafta pret pārtiku ietvaros atrasti jauni vaininieki un izvirzītas apsūdzības korupcijā un kukuļdošanā. Turklāt skandālā varētu būt iesaistītas arī citas bijušās ANO amatpersonas. Izmeklēšanas komisija gan vēl nav pilnībā atšķetinājusi šīs programmas korupcijas tīklu, un dažus apgalvojumus ir grūti pierādīt .”

Poļu “Gazeta.pl”: “Kolumba pasaule, kura pastāvēja 500 gadus, ir neatgriezeniski pagājusi. Tās vietā rodas jauna, pilnīgi cita – daudzu civilizāciju, kultūru, vērtību pasaule.”

Krievijas “Rosbalt” raksta, ka Latvijā izveidota komisija, kuras uzdevums būs aprēķināt padomju okupācijas nodarītos zaudējumus. Jēdziens okupācija virsrakstā likts pēdiņās, un tālāk atgādināts, ka tā “oficiālā Rīga interpretē Latvijas atrašanos PSRS sastāvā”.

Pēc ĀM Ārzemju preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!