• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pirmie jaunie pilsoņi ar desmit gadu stāžu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.08.2005., Nr. 125 https://www.vestnesis.lv/ta/id/114136

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 10.augustā

Vēl šajā numurā

10.08.2005., Nr. 125

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pirmie jaunie pilsoņi ar desmit gadu stāžu

Pirms 10 gadiem, 1995. gada 11.augustā, pirmo reizi tika pieņemts Ministru kabineta rīkojums par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā.

Naturalizācija starta brīdis bija 1995.gada 1.februārī, kad visā Latvijas teritorijā sākās dokumentu pieņemšana uzņemšanai Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā. Pirmajiem pilsonības pretendentiem šis process bija ildzis septiņus mēnešus, un augustā pirms desmit gadiem 103 jaunie pilsoņi varēja doties apmainīt nepilsoņu pases pret LR pilsoņu pasēm, atgādina Naturalizācijas pārvaldes preses sekretāre Līga Lukšo.
Pirmajā Ministru kabineta rīkojumā par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā bija visdažādāko tautību cilvēki: krievi, lietuvieši, poļi, ukraiņi, baltkrievi, kā arī igauniete, ebrejs un tatārs. Arī vecuma amplitūda pirmajiem pretendentiem bija ļoti plaša – no divdesmitgadīga jaunieša līdz pat astotajā gadu desmitā iegājušiem sirmgalvjiem. Pirmie naturalizētie pilsoņi bija Rīgas, Rēzeknes, Jūrmalas, Ādažu, Aizkraukles un citu Latvijas pilsētu un apdzīvoto vietu iedzīvotāji.
Naturalizācijas pārvalde, kas ir galvenā Pilsonības likuma īstenotājinstitūcija Latvijā, sākotnēji veica tikai ar pilsonības iegūšanu naturalizācijas kārtībā saistītos uzdevumus, bet kopš 1999.gada 1.janvāra pārvaldes pārziņā ir arī:
– pilsoņa statusa reģistrēšana;
– pēc 1991.gada 21.augusta dzimušo bērnu atzīšana par LR pilsoņiem;
– pilsonības zaudēšanas jautājumi;
– sabiedrības integrācijas procesu koordinēšana savas kompetences ietvaros.

“LV” informācija

Uzziņai:

* Iesniegumus par Latvijas pilsonības iegūšanu naturalizācijas kārtībā Naturalizācijas pārvaldes reģionālajās nodaļās pieņem no 1995. gada 1.februāra.
* Kopš naturalizācijas procesa sākuma saņemti 103 038 naturalizācijas iesniegumi par 114 885 personām.
* Līdz šā gada jūnija beigām ar Ministru kabineta rīkojumu Latvijas pilsonībā uzņemtas 96 646 personas, to skaitā 11 682 nepilngadīgie bērni, kas naturalizējas kopā ar vecākiem

Avots: Naturalizācijas pārvalde

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!