• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Noslēdz vārtus putnu gripai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.08.2005., Nr. 125 https://www.vestnesis.lv/ta/id/114139

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pirmie jaunie pilsoņi ar desmit gadu stāžu

Vēl šajā numurā

10.08.2005., Nr. 125

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Noslēdz vārtus putnu gripai

Putnu gripas dēļ papildināts preču saraksts, ko nedrīkst ievest no Krievijas un Kazahstānas.

Vakar, 9.augustā, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) pieņēma lēmumu putnu gripas uzliesmojuma dēļ no Krievijas Federācijas un Kazahstānas aizliegt Latvijā ievest neapstrādātas putnu spalvas un spalvu daļas, taksodermiski neapstrādātas nomedīto putnu trofejas, kā arī dzīvus putnus, kas nav mājputni.
Kā atgādina PVD pārstāve Ilze Meistare, no Krievijas un Kazahstānas arī pirms putnu gripas uzliesmojuma Eiropas Savienībā un līdz ar to arī Latvijā nedrīkstēja ievest dzīvus mājputnus, to gaļu un olas. Lai izslēgtu jebkuru putnu gripas ievazāšanas risku, vakar dienests pieņēma lēmumu aizliegto preču sarakstu papildināt.
Septembrī Eiropas Komisija plāno Krieviju un Kazahstānu iekļaut Eiropas Komisijas lēmumā, kas, lai nepieļautu šīs slimības ievazāšanu un izplatīšanos Eiropas Savienībā, nosaka īpašus aizsardzības pasākumus trešajām valstīm, kurās konstatēti putnu gripas uzliesmojumi. Līdz šim šajā lēmumā bija iekļautas lielākā daļa Āzijas valstu. PVD izdotais aizliegums būs spēkā līdz brīdim, kad šis Eiropas Komisijas lēmums stāsies spēkā, skaidro I.Meistare. Iespējams, līdzīgus importa aizliegumus noteiks arī citas Eiropas Savienības dalībvalstis.
Kā ziņots, putnu gripas patlaban konstatēts piecos Krievijas reģionos

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!