• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas informācijas tehnoloģiju uzņēmumu forumu ASV. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.08.2005., Nr. 126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/114225

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas vieglatlētiem pasaules vieglatlētikas čempionātā

Vēl šajā numurā

11.08.2005., Nr. 126

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas informācijas tehnoloģiju uzņēmumu forumu ASV

Šodien, 11.augustā, sākas Latvijas informācijas tehnoloģiju (IT) nozares pārstāvju forums “Microsoft” galvenajā birojā Sietlā, ASV. Forums pulcēs lielāko uzņēmēju delegāciju no Latvijas, kāda jebkad viesojusies “Microsoft” no Baltijas valstīm.
“Microsoft”
rīkotajā Latvijas IT industrijas forumā piedalīsies vairāk nekā divdesmit pārstāvju no vadošajiem Latvijas IT uzņēmumiem (Lattelekom, Tilde, Microlink, IT Alise, Exigen Latvia, Dati EG u.c.), kā arī Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA, bij. LITTA).
“Šī ir lielākā uzņēmēju delegācija ne tikai no Latvijas, bet arī no Baltijas valstīm, kāda jebkad viesojusies “Microsoft” galvenajā mītnē,” atzīst “Microsoft Latvia” vadītājs Sandis Kolomenskis. “Latvijas IT uzņēmējiem forums ir unikāla iespēja iepazīties ar “Microsoft” darbu un redzējumu par IT nākotnes attīstības tendencēm un virzību, kā arī smelties iedvesmu jauniem projektiem un darbiem atgriežoties Latvijā,” uzskata S.Kolomenskis. Foruma mērķis ir nodot “Microsoft” uzkrātās zināšanas un pieredzi, lai veicinātu Latvijas IT nozares konkurētspēju un iespējas piedalīties starptautiskos projektos.
Foruma pirmajā dienā Latvijas uzņēmumu pārstāvji apmeklēs “Microsoft” Efektivitātes centru, iepazīsies ar “Nākotnes mājas” projektu un pārrunās sadarbības iespējas ar “Microsoft”. Otrajā dienā foruma dalībnieki iepazīsies ar jaunākajiem Microsoft pētniecības virzieniem. Kā norāda S.Kolomenskis, “Microsoft” nepārtraukti strādā, lai atklātu un attīstītu jaunas tehnoloģiskās iespējas IT lietotāju dzīves uzlabošanai, tādēļ ieskats pētnieciskajā darbā līdztekus darījumu kontaktiem varētu kļūt par īpaši vērtīgu vizītes daļu Latvijas IT speciālistiem.
Abās foruma dienās plānots arī Latvijas IT uzņēmumu pārstāvjus informēt par “Microsoft” projektiem informācijas tehnoloģiju veiksmīgai izmantošanai izglītības un veselības nozarēs, kā arī valsts pārvaldē. Forumā iegūtās zināšanas palīdzēs Latvijas uzņēmumiem aktīvāk un veiksmīgāk iesaistīties starptautiskajos projektos, un tādējādi gaidāms, ka tas stimulēs arī Latvijas IT nozares straujāku attīstību.
Uz “Microsoft” rīkoto forumu Latvijas IT uzņēmumiem savas darba vizītes ASV laikā dosies arī Ministru prezidents Aigars Kalvītis un kopā ar “Microsoft” korporācijas viceprezidentu Bredu Smitu piedalīsies foruma atklāšanā.

Ilze Nagla, “Microsoft” sabiedrisko attiecību vadītāja Baltijas valstīs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!