• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pašvaldībām tiks vairāk naudas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.08.2005., Nr. 126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/114230

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Plūdu draudu dēļ stingrāk kontrolēs mazās spēkstacijas

Vēl šajā numurā

11.08.2005., Nr. 126

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pašvaldībām tiks vairāk naudas

Šā gada valsts budžeta likuma grozījumos vismaz par septiņiem miljoniem latu tiks palielināts pašvaldību aizņēmumu limits.
Par to vakar Finanšu ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības kārtējās sarunās par budžeta un finanšu jautājumiem informēja finanšu ministrs Oskars Spurdziņš.
Vienlaikus plānots palielināt arī investīcijas pašvaldībām. Pēc ministra teiktā, pašvaldību objektiem dažādos sektoros paredzētos ieguldījumus budžeta grozījumos varētu palielināt aptuveni par 16 miljoniem latu. Tomēr šī summa tikšot precizēta pēc tam, kad Finanšu ministrija (FM) saņems Izglītības un zinātnes ministrijas un Veselības ministrijas precizētos dokumentus. Pašvaldības saņems arī daļu no 4,6 miljoniem latu, ar ko budžeta grozījumos paredzēts papildināt autoceļu fondu.
Sarunu dalībnieki pēc Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) iniciatīvas pievērsās arī jautājumam par ienākuma nodokļa piemērošanu dzīvokļu īpašnieku kooperatīvajām sabiedrībām. Kā informē FM preses dienests, ministrija jau ir sagatavojusi grozījumus likumos, saskaņā ar kuriem šīm sabiedrībām nebūtu jāmaksā uzņēmumu ienākuma nodoklis. Taču, ja tās izmaksās peļņu dalībniekiem, tiem šis nodoklis būs jāmaksā. Par precīzāku formulējumu un likuma grozījumu iesniegšanas procedūru LPS un FM vienosies nākamajās sarunās, kas plānotas augusta beigās.
Uz šo laiku atlikta arī detalizēta nākamā gada finanšu jautājumu apspriešana. Runājot par 2006.gada valsts budžeta projektu, O.Spurdziņš pašvaldībām vien apliecināja, ka ar nākamo gadu tām pārskaitītā iedzīvotāju ienākuma nodokļa daļa tiks palielināta līdz 75%, kā FM un LPS bija vienojušās pagājušā gada sarunās.
FM neiebilda arī pret pašvaldību priekšlikumu attiecībā uz pašvaldību publisko pārskatu obligāto publicēšanu “Latvijas Vēstnesī”. Tādējādi līdz ar citiem grozījumiem likumā “Par budžeta un finanšu vadību” paredzēts svītrot ierobežojumu, ka publikācija pieļaujama tikai šajā laikrakstā.
Pašvaldību pārstāvji tika informēti arī par Eiropas Savienības (ES) 2007.–2013.gada finanšu plāna dokumentu izstrādi. ES līmenī diskusija par plānošanas dokumentiem atsāksies septembrī, bet Latvijas nacionālajā līmenī stratēģiskā ietvardokumenta veidošanas termiņu un pamatprincipu noteikšanai FM gatavo koncepciju, kas tiks iesniegta izskatīšanai Ministru kabinetā. Šī koncepcija paredzēs stingru partnerības principa ievērošanu plānošanas dokumentu izstrādē, proti, pastāvīgas konsultācijas ar partneriem, tai skaitā pašvaldībām, kā arī termiņus. Dokumenta projektu plānots sagatavot līdz šā gada decembrim. Pēc tam Latvijai aptuveni gada laikā diskusijās būs jāvienojas par tā galīgo variantu.
Pašvaldību pārstāvjus interesēja arī jautājums par iespējām ilgākā laika posmā piemērot pazemināto pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi siltuma piegādēm iedzīvotājiem. Finanšu ministrs pastāstīja, ka Latvija risina sarunas ar pārējām ES dalībvalstīm, lai aktualizētu jautājumu par PVN pazemināto likmju piemērošanu un nodrošinātu atbalstu Latvijas nostājai.

Gita Kronberga, “LV”

gita.kronberga@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!