• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vienosies, kā polderus nodot pašvaldībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.08.2005., Nr. 126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/114233

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lietavas ceļu būvi nekavēs

Vēl šajā numurā

11.08.2005., Nr. 126

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vienosies, kā polderus nodot pašvaldībām

Vakar, 10.augustā, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Māris Kučinskis tikās ar Zemkopības ministrijas (ZM), Lauku atbalsta dienesta (LAD) un Pierīgas pašvaldību pārstāvjiem, lai apspriestu Ādažu, Carnikavas un Babītes pašvaldību izteikto piedāvājumu pārņemt savā apsaimniekošanā to teritorijā esošos polderus un lemt par to turpmāko izmantošanu.

ZM pārstāvji pauda gatavību sākt diskusijas par tās pārziņā esošo polderu nodošanu pašvaldībām. Panākta vienošanās kopīgi izstrādāt polderu nodošanas kārtību. Sanāksmes dalībnieki vienojās rīkot tikšanos ekspertu līmenī, lai pārrunātu neskaidros jautājumus un vienotos par pārņemšanas procesa tehniskajām niansēm.
M.Kučinskis uzsvēra, ka ir svarīgi izstrādāt vienotu kārtību polderu pārņemšanai un skaidri noteikt atbildību, jo polderu uzturēšana ir saistīta ar dažādiem riskiem un lielu atbildību. Savukārt polderu izmantošana mērķiem, kas nav saistīti ar lauksaimniecību, pieļaujama vienīgi tad, ja pašvaldībai ir apstiprināts teritorijas plānojums, kurā paredzēti citi teritorijas izmantošanas mērķi un apbūves nosacījumi.
Nākamā tikšanās būs 7.septembrī, lai vienotos par polderu pārņemšanas kārtību, kura tiks iestrādāta Ministru kabineta noteikumu par nacionālās nozīmes lauksaimniecības teritorijām grozījumu projektā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas informācija

Uzziņai:

* Polderi ir pieskaitāmi pie augsta riska teritorijām.
* Polderi ir upju palienās, piejūras zemienē, upju krātuvēs un citās līdzīgās vietās ierīkotas platības, kuras ar aizsargdambjiem, grāvjiem, ūdens sūknēšanas sistēmām vai citām meliorācijas metodēm tiek aizsargātas no applūšanas ar ūdeni.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!