• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Administratīvajā apgabaltiesā trūkst tiesnešu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.08.2005., Nr. 126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/114234

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"airBaltic" pārvadā vairāk pasažieru

Vēl šajā numurā

11.08.2005., Nr. 126

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Administratīvajā apgabaltiesā trūkst tiesnešu

“Tā nav normāla situācija, ka Administratīvajā tiesā lietu izskatīšanu termiņi iesniedzas jau 2007.gadā,” uzskata tieslietu ministre Solveiga Āboltiņa.
Lai pārrunātu tiesas darbu, tieslietu ministre vakar, 10.augustā, tikās ar Administratīvās apgabaltiesas priekšsēdētāju Aldi Laviņu. Viņa atbalsta A.Laviņa ieceres tiesas darba uzlabošanā.
Tiesnešu trūkuma dēļ ir daudz neizskatītu lietu. Kā skaidroja Administratīvās apgabaltiesas priekšsēdētājs, no trīspadsmit tiesnešu štata vietām vakantas ir trīs, bet tiesā faktiski strādā deviņi tiesneši, jo apgabaltiesas tiesnesis Kaspars Berķis ir uz laiku iecelts par Administratīvās rajona tiesas priekšsēdētāju.
Neizskatīto lietu ir tik daudz, ka tiesa lietu izskatīšanu sāk plānot jau arī 2007.gadā.
A.Laviņš pavēstīja, ka ir atradis trīs kandidatūras vakantajām tiesneša štata vietām un uzsāks viņu apstiprināšanas procesu Administratīvās apgabaltiesas tiesnešu amatā. Tomēr, pēc A.Laviņa teiktā, ar šīm tiesnešu štata vietām nepietiek un vēl vajadzīgi trīs tiesneši.
Tieslietu ministre, uzklausot A.Laviņa argumentus un priekšlikumus, atzina tos par pamatotiem un izteica atbalstu viņa iecerēm, informē ministres preses sekretārs Sandris Sabajevs. S.Āboltiņa vēlas tikties arī ar Administratīvās rajona tiesas priekšsēdētāju K.Berķi.
Tieslietu ministre uzskata, ka situācija ir steidzami jārisina, jo, “nosakot administratīvo lietu izskatīšanu pēc diviem gadiem, zūd Administratīvās tiesas jēga – nodrošināt ātru un taisnīgu strīdu izskatīšanu starp cilvēku un valsti”.
S.Āboltiņas izvirzītā nākamā gada budžeta prioritāte ir tiesas – “tiks prasīti līdzekļi gan tiesu darbinieku algu palielināšanai, gan tiesnešu skaita palielināšanai”.
Tieslietu ministrija nākamā gada budžetā lūgs piešķirt finansējumu 28 tiesnešu štata vietu radīšanai, no tiem 14 štata vietas paredzētas Kriminālprocesa likumā atrunātajiem izmeklēšanas tiesnešiem, skaidro S.Sabajevs. Pārējās 14 štata vietas nepieciešamas Administratīvās un vispārējās jurisdikcijas tiesām.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!