• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"ES ir jārunā saskaņoti". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.10.2000., Nr. 345/347 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11424

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Grūtības paplašināšanās izmaksu dēļ"

Vēl šajā numurā

04.10.2000., Nr. 345/347

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"ES ir jārunā saskaņoti"

Beļģijas premjers Gijs Ferhofštads brīdināja no stagnācijas Eiropas politikā. Debates par Eiropas politisko nākotni esot jāturpina "ar lielāku intensitāti", pretējā gadījumā draudot ES politikas renacionalizācija. Eiropas Savienība esot kā velosipēds: "Tai ir jākustas uz priekšu, citādi tā apgāzīsies," Eiropas politikas Centrā Briselē teica Ferhofštads.

Ar runu "Eiropas vīzija" beļģu liberālis turpināja Vācijas ārlietu ministra Joškas Fišera iesāktās un citu Eiropas valstu valdību vadītāju uztvertās debates par Eiropas apvienošanas politikas galīgo mērķi. Ferhofštads iestājās par kopēju ārpolitiku, kurā "Eiropa runātu saskaņoti". Ministru padome un Eiropas Komisija nedrīkstot darboties viena otrai blakus. Beļģijas premjers domā, ka ES pilnvarotā drošības jautājumos (pašreiz tas ir Havjērs Solana) funkcijas ir jāatdala no Padomes ģenerālsekretariāta un jāintegrē Eiropas Komisijā.

Ferhofštads vēlas autonomu un integrētu Eiropas aizsardzības politiku ar apvienotām armijām, kopēju materiālo apgādi un bruņojuma industriju. Arī tiesību un ieceļošanas politika Eiropā esot jāveido pēc vienotiem kritērijiem. Ferhofštads teica, ka īpaši šajā jomā Eiropas pilsoņi gaidot drīzu risinājumu.

Viņš iestājas arī par savstarpēji labāk saskaņotu ekonomikas politiku. Tāpat esot nepieciešama arī kopēja konstitūcija, lai Eiropas Savienību padarītu transparentāku. Turklāt viņš atbalsta vācu ieinteresētību "kompetenču norobežošanā" Savienības iekšienē.

"Sūddeutsche Zeitung"

— 2000.09.23./24.

Kornēlijs Bolešs,

Beļģijas premjerministrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!