• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē ASV, apmeklējot Vašingtonas universitāti un tiekoties ar aviosabiedrības "Boeing" vadību 10.augustā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.08.2005., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/ta/id/114340

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izsakot līdzjūtību helikoptera avārijā bojāgājušo tuviniekiem

Vēl šajā numurā

12.08.2005., Nr. 127

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē ASV, apmeklējot Vašingtonas universitāti un tiekoties ar aviosabiedrības “Boeing” vadību 10.augustā

Trešdien, 10.augustā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis Sietlā apmeklēja Vašingtonas universitāti, kurā tika iepazīstināts ar vienīgo akadēmisko Baltijas studiju programmu Ziemeļamerikā.
Līdz šim latviešu valodas akadēmiskās studijas Vašingtonas Uuniversitātē beiguši 113 studenti. Pēdējos piecos gados programma piedāvā ne tikai valodas, bet arī kultūras, vēstures apguvi un iespēju iepazīties ar mūsu valsts sociālpolitisko attīstību kopš apgūšanas.
Ministru prezidents atzīmēja, ka Latvijai daudz vairāk jāizmanto unikālā iespēja, ko sniedz Vašingtonas universitātes Baltijas studiju programma, lai popularizētu Latviju, latviešu valodu un mūsu tautas kultūru Amerikas Savienotajās Valstīs.
2005. gadā Latvijas valdības piešķirtais finansējums Baltijas studiju programmā dos iespēju Vašingtonas universitātē strādāt pasniedzējam no Latvijas.
Trešdien Ministru prezidents Sietlā tikās ar aviosabiedrības “Boeing” vadību. Ministru prezidents iepazīstināja “Boeing” uzņēmuma vadību ar Latvijas ekonomisko izaugsmi, kura ieguvusi jaunu dinamiku pēc valsts pievienošanās ES un NATO. A.Kalvītis noradīja, ka pēc iestāšanās ES ir palielinājusies mūsu valsts atpazīstamība un strauji pieaudzis tūristu skaits, kas apmeklē Latviju. Savukārt šā iemesla dēļ palielinās pārvadāto pasažieru skaits arī nacionālajā aviosabiedrībā “airBaltic”, kas šobrīd izmanto septiņas “Boeing” lidmašīnas.
A.Kalvītis aicināja “Boeing” pārstāvjus apmeklēt Latviju, lai pamatīgāk iepazītos ar mūsu valsts rūpniecību, kurai ir potenciāls ražot un piegādāt komplektējošās detaļas avioindustrijai. Ministru prezidents arī norādīja, ka Latvijai ir interese veidot avioindustrijas servisa centru.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!