• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - ir iznākusi un pie Jums dodas 23. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.2000., Nr. 348/349 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11439

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tālus viesus gaida arī Malienā

Vēl šajā numurā

05.10.2000., Nr. 348/349

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — ir iznākusi un pie Jums dodas 23. burtnīca

Godātie lasītāji, kārtējā valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca pie Jums dodas ar diviem likumiem, kas Saeimā pieņemti 7. septembrī, bet "Latvijas Vēstnesī" izsludināti 14. un 22. septembrī, un divdesmit pieciem Ministru kabineta dokumentiem, kas izdoti no 22. augusta līdz 5. septembrim. Valsts civildienesta likums pieņemts, lai nodrošinātu tiesisku, stabilu, efektīvu un atklātu valsts pārvaldes darbību. Tas stāsies spēkā ar 2001. gada 1. janvāri. Grozījums izdarīts likuma "Par zemes dzīlēm" 10. pantā.

Ministru kabinets Satversmes 81. panta kārtībā izdevis noteikumus "Grozījumi likumā "Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju"". Saskaņā ar Valsts valodas likumu izdoti deviņi noteikumi: par svešvalodu lietošanu zīmogu, spiedogu un veidlapu tekstā, par tulkojumu nodrošināšanu pasākumos, par kārtību, kādā apliecināmi dokumentu tulkojumi valsts valodā, par valodu lietošanu informācijā, par vietu nosaukumu, iestāžu, sabiedrisko organizāciju, uzņēmumu nosaukumu un pasākumu nosaukumu veidošanu, par vārdu un uzvārdu rakstību un identifikāciju, par profesionālo un amata pienākumu veikšanai nepieciešamajām valsts valodas zināšanām un valodas prasmes pārbaudi, kā arī apstiprināts Valsts valodas centra un Latviešu valodas ekspertu komisijas nolikums. Saskaņā ar likumu "Par nodokļiem un nodevām" izdoti noteikumi par valsts nodevu par valsts valodas prasmes atestāciju. Grozījums izdarīts noteikumos par latviešu valodas prasmes un Satversmes pamatnoteikumu, himnas teksta un vēstures zināšanu pārbaudi personām, kuras vēlas iegūt Latvijas pilsonību naturalizācijas kārtībā. Saskaņā ar Sēklu un stādāmo materiālu aprites likumu izdoti "Dārzeņu sēklaudzēšanas un sēklu tirdzniecības noteikumi". Tiem ir divpadsmit pielikumi. Pirmajā pielikumā doti trīsdesmit piecu dārzeņu sugu nosaukumi latīņu un latviešu valodā. Otrajā pielikumā noteiktas mazizplatīto dārzeņu sēklu kvalitātes prasības (dīgtspēja un analītiskā tīrība) tādiem dārzeņiem kā sparģeļi, arbūzi, fenheļi, anīsi u.tml. Citos pielikumos norādīts minimālais attālums starp atsevišķiem sējumiem un radniecīgiem savvaļas augiem, pieļaujamais slimo augu skaits, prasības šķirnes tīrībai, sēklu partijas un parauga lielums, uz iesaiņojuma norādāmā informācija un etiķetes krāsa. Izlases sēklām etiķete būs violeta, pirmsbāzes sēklām — balta ar diagonālu violetu svītru, bāzes sēklām — balta, sertificētām sēklām — zila, standartsēklām — tumši dzeltena, sēklām ar pazeminātu kvalitāti — brūna, sēklām ar nepilnīgi veiktu sertifikāciju — pelēka. Noteikumi stāsies spēkā ar 2001. gada 1. jūniju, bet atsevišķi punkti — ar 2005. gada 1. janvāri. Pieci pēdējie pielikumi stāsies spēkā ar 2002. gada 1. jūniju. Saskaņā ar Izglītības likumu izdoti noteikumi par profesionālās izglītības programmu izmaksām uz vienu izglītojamo. Izdoti jauni noteikumi par kārtību, kādā ar pašvaldībām tiek saskaņota nekustamā īpašuma nodokļa ieņēmumu prognoze, un par tabakas izstrādājumu apriti. Grozījumi izdarīti noteikumos par atsevišķu uzņēmējdarbības veidu licencēšanu, par kārtību, kādā lauksaimniecības produkcijas ražotājiem atmaksājams akcīzes nodoklis, par sociālās apdrošināšanas iemaksu minimālo un maksimālo apmēru, par kārtību, kādā piešķirams īpaši atbalstāmā reģiona statuss, u.c.              &n Jūsu "LV"

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!