• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dailes teātris Stāmerienā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.08.2005., Nr. 128 https://www.vestnesis.lv/ta/id/114455

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jūgendstila vīzijas, zaudējumi un pēctecība

Vēl šajā numurā

16.08.2005., Nr. 128

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Dailes teātris Stāmerienā

Mazliet nobažījušies pēc aizvadītās nedēļas lietavām, dailēnieši 13.augustā devās uz gleznaino Stāmerienu netālu no Gulbenes.

GULBJI1.JPG (19045 bytes)
Īpaši būvētā skatuve lieliski sabalsojās ar romantiskās Stāmerienas pils torņiem tās fonā, ļaujot cilvēku tūkstošiem redzēt gan mūziklu “Īkstīte”, kas Stāmerienā savu skatuves dzīvi beidza, gan Raimonda Paula un Māras Zālītes mūziklu “Meža gulbji”, kas pēc festivāla savā jaunajā versijā atgriezīsies Dailes teātra repertuārā arī uz Rīgas skatuves
Foto: Jānis Deinats, “Fotocentrs”

Latvijas Dailes teātra pirmais Vasaras festivāls jau daudzu mēnešu garumā bija vedinājis strādāt gan rīdziniekus, gan tās puses ļaudis, lai sagatavotu vērienīgos svētkus, kas nu jau ierakstīti gan Dailes teātra, gan Stāmerienas pagasta vēsturē.
Vēl pāragri spriest par to, vai aizritējušais festivāls dēvējams par jaunas un dzīvotspējīgas tradīcijas sākumu, – veiksmju, neveiksmju, kļūdu un panākumu bilance vēl rūpīgi sastādāma.
Bet festivāls bija – ar Dieviņa nosargātu bezlietus un brīžam pat saulainu dienu, ar cilvēku tūkstošiem izrādēs “Īkstīte” un “Meža gulbji” un komponistu Jāņa Lūsēna un Raimonda Paula muzicēšanu tajās, ar pārpildītu Stāmerienas kluba zāli izrādēs “Zemes nodoklis”, “Marmors” un “Vagīnas monologi”, ar aizkustinājuma asarām aktieru un skatītāju acīs kopīgās sadziedāšanās laikā un labvēlīgi gaišu noskaņojumu visapkārt.

Liene Jakovļeva

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!