• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pedagogi prasa lielākas algas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.08.2005., Nr. 128 https://www.vestnesis.lv/ta/id/114457

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Stingrāk uzraudzīs mazgājamos līdzekļus

Vēl šajā numurā

16.08.2005., Nr. 128

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pedagogi prasa lielākas algas

Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Astrīda Harbaceviča Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumā “900 sekundes” atzinusi, ka pedagogi prasa algu paaugstinājumu jau ar šā gada 1.septembri. “Lai novērstu iespējamo pedagogu streiku, jau šoruden vismaz par 20 latiem ir jāpaaugstina skolotāju alga, kā arī jāizstrādā algu paaugstināšanas grafiks turpmākajiem gadiem,” teica A.Harbacēviča. Skolotāju sākotnēji izvirzītā prasība bijusi algas palielināšana par 40 latiem no 1.septembra un vēl par 40 latiem no nākamā gada 1.janvāra. Taču pedagogi ir gatavi piekāpties, piekrītot mazākam algas palielinājumam septembrī, ar nosacījumu, ka nākamgad algas tiks palielinātas lielākā apmērā.
LIZDA pārstāve izteica pieņēmumu, ka pedagogu prasību ignorēšana varētu izraisīt sociālos nemierus. Tā kā lielākas algas prasa arī iekšlietu sistēmas un kultūras darbinieki, sociālie nemieri var kļūt daudz plašāki nekā agrāk. Viens no protesta akciju priekšlikumiem ir piketi Latvijas rajonos, bet oktobrī, iespējams, varētu organizēt Latvijas skolotāju sapulci.
Vakar notika LIZDA ārkārtas valdes sēde, kurā spriests par iespēju rīkot piketu vai streiku, ja septembrī pedagogu darba algas nepaaugstinās. Sēdē piedalījās arī izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete. Ministre atzina, ka Izglītības un zinātnes ministrija turpinās cīnīties par algu pielikumu skolotājiem no nākamā gada, jo no šā gada 1.septembra to panākt nav iespējams. Lai gan ministrija šim mērķim 2006.gada budžetā pieprasījusi 46 miljonus latu, nav zināms, vai to atbalstīs valdība un Saeima.


Materiālus sagatavojusi
Zaida Kalniņa, “LV”
zaida.kalnina@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!