• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mediķi saņem paaugstinātās algas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.08.2005., Nr. 128 https://www.vestnesis.lv/ta/id/114459

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pedagogi prasa lielākas algas

Vēl šajā numurā

16.08.2005., Nr. 128

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mediķi saņem paaugstinātās algas

Pēc Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības apkopotās informācijas, veselības aprūpes darbinieki šomēnes saņem solīto algas paaugstinājumu. Līdz augusta vidum nav saņemtas sūdzības par ārstniecības iestāžu vadītājiem, kas mediķu darba samaksas paaugstināšanai atvēlētos līdzekļus izlietotu citām vajadzībām, nevis medicīnas darbinieku darba algām.
No atsevišķām arodorganizācijām saņemtas ziņas, ka darba devēji par darba stāžu maksā mazākas piemaksas nekā iepriekš. Tas nav pretrunā ar normatīvajiem aktiem, jo Ministru kabinets šovasar atcēla iepriekš noteikto minimālo piemaksu apjomu, tādējādi tagad atsevišķās ārstniecības iestādēs darbinieki kā piemaksu par nostrādāto darba stāžu saņem nevis 20% no darba algas kā iepriekš, bet gan 7% līdz 9% no algas.
Turpmāk mediķu un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība iecerējusi diskutēt ar Veselības ministriju par nepieciešamību izstrādāt rīcības plānu, kā nākamajos gados paaugstināt neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta transportlīdzekļa vadītāju algas, jo pašreizējais dokuments šīs profesijas pārstāvjiem algas paaugstināšanu neparedz.
Jau ziņots, ka Veselības ministrijas (VM) atvēlētais finansējums ļauj no augusta paaugstināt medicīnas darbinieku algas vidēji par 25%. Pēc VM aprēķiniem, vidējā darba samaksa ārstiem ir 364 lati, vidējam ārstniecības personālam, piemēram, medicīnas māsām, – 211 latu, bet jaunākajam ārstniecības personālam, piemēram, sanitāriem, – 152,7 lati.
Mediķu darba samaksu iecerēts palielināt arī nākamā gada janvārī, nākamā gada jūlijā un pēc tam ik gadu līdz 2010.gadam – katra gada sākumā, lai 2010.gadā ārsts par slodzi saņemtu 530 latus, vidējais ārstniecības personāls – 318 latus, bet jaunākais ārstniecības personāls – 212 latus.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!