• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Azerbaidžānas Republikas ārlietu ministra vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.08.2005., Nr. 129 https://www.vestnesis.lv/ta/id/114532

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ķīnas Tautas Republikas ārlietu ministra vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

17.08.2005., Nr. 129

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Azerbaidžānas Republikas ārlietu ministra vizīti Latvijā

Pie Saeimas priekšsēdētājas

Pirmdien, 15.augustā, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Azerbaidžānas Republikas aizsardzības ministru ģenerālpulkvedi Safaru Abijevu.
Tikšanās ietvaros pārrunātas divpusējās sadarbības iespējas, kā arī situācija Dienvidkaukāza reģionā.
Azerbaidžānas aizsardzības ministrs S.Abijevs informēja Saeimas priekšsēdētāju I.Ūdri par savu tikšanos ar mūsu valsts aizsardzības ministru un par parakstīto vienošanos starp Azerbaidžānu un Latviju par sadarbību aizsardzības jomā. Abas puses paudušas pārliecību, ka tas ir nozīmīgs solis turpmākajā starpvalstu sadarbībā.
S. Abijevs pastāstīja par aktuālajām norisēm Azerbaidžānā, kā arī par situāciju Kalnu Karabahā. Atzīstot, ka Azerbaidžāna konsekventi īsteno integrāciju Eiropas struktūrās un sadarbību ar NATO dalībvalstīm, viņš akcentēja, ka šis jautājums jāatrisina mierīgā ceļā.
Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra parlamentāro kontaktu nozīmi, kā arī labo sadarbību, kāda izveidojusies starp valstu parlamentāriešiem.

Pie Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētāja

Pirmdien, 15.augustā, Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš tikās ar Azerbaidžānas Republikas aizsardzības ministru ģenerālpulkvedi Safaru Abijevu.
Tikšanās laikā pārrunātas Latvijas un Azerbaidžānas sadarbības iespējas aizsardzības jomā, situācija Dienvidkaukāzā, kā arī Azerbaidžānas sadarbība ar NATO.
Sarunas sākumā Azerbaidžānas aizsardzības ministrs informēja par tikšanos ar Saeimas priekšsēdētāju, Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vadību, ārlietu ministru, aizsardzības ministru un par parakstīto vienošanos starp Azerbaidžānu un Latviju par sadarbību aizsardzības jomā, kas ir ļoti svarīgs priekšnosacījums abu valstu turpmākajai sadarbībai.
Pārrunājot ar NATO saistītus jautājumus, S.Abijevs izteica savas valsts interesi par Latvijas pieredzi ceļā uz šo transatlantisko organizāciju. Savukārt Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs J.Dalbiņš pauda Latvijas parlamentāriešu gatavību tikties ar Azerbaidžānas Republikas parlamenta radniecīgo komisiju, lai dalītos mūsu pieredzē, kas gūta, integrējoties NATO.
Informējot par pašreizējo situāciju Dienvidkaukāzā, S.Abijevs to raksturoja kā ļoti sarežģītu, jo Azerbaidžānai un kaimiņvalstij Armēnijai ir atšķirīgi viedokļi Kalnu Karabahas jautājumā.
Pārrunāti arī jautājumi, kas saistīti ar abu valstu militārajām struktūrām, – par civilo kontroli pār armijas budžeta izlietojumu, augsti kvalificētu militāro speciālistu sagatavošanu.

Saeimas preses dienests

Pie aizsardzības ministra

Pirmdien, 15.augustā, aizsardzības ministrs Einars Repše un Azerbaidžānas aizsardzības ministrs ģenerālleitnants Safars Abijevs parakstīja vienošanos par sadarbību aizsardzības jomā. Parakstītā vienošanās būs nozīmīgs solis turpmākajā starpvalstu sadarbībā.
Latvijas aizsardzības ministrs E.Repše norādīja, ka pēc kļūšanas par NATO dalībvalsti Latvija ir pastiprinājusi savu palīdzību Dienvidkaukāza valstīm un tagad ir laiks aktivizēt Latvijas un Azerbaidžānas divpusējo sadarbību aizsardzības jomā. Ministrs arī sacīja, ka Latvija ir ieinteresēta stiprināt NATO un Azerbaidžānas partnerību un Azerbaidžāna var paļauties uz Latvijas atbalstu ceļā uz integrāciju eiroatlantiskajās struktūrās. E.Repše apliecināja, ka Latvija augsti vērtē Azerbaidžānas līdzdalību starptautiskajās operācijās Kosovā, Afganistānā un Irākā.
Tikšanās laikā Azerbaidžānas aizsardzības ministrs pastāstīja par situāciju valstī un ministri pārrunāja aizsardzības reformu procesa gaitu Azerbaidžānā un finansējuma nodrošināšanu aizsardzības sistēmai.
E.Repše informēja Azerbaidžānas aizsardzības ministru arī par Latvijas piedāvājumu organizēt NATO sammitu Rīgā 2006.gada rudenī, norādot, ka Latvija kā vienu no sammita darba kārtības punktiem redz arī tālākas demokrātijas, stabilitātes un NATO sadarbības veicināšanu ar valstīm Dienvideiropā un Austrumeiropā.
Apspriežot divpusējās sadarbības jomas, Latvijas aizsardzības ministrs piedāvāja Azerbaidžānas bruņoto spēku karavīriem, sākot ar 2006.gadu, veikt apmācību Nesprāgušas munīcijas neitralizēšanas skolā Ādažos un Baltijas valstu Ūdenslīdēju skolā Liepājā, kā arī valstu divpusējās sadarbības ietvaros ieteica nodibināt praktiskus militāri politiskā līmeņa kontaktus. Ģenerālleitnants S.Abijevs pateicās par Latvijas piedāvājumu un aicināja Latvijas aizsardzības ministru apmeklēt Azerbaidžānu. Azerbaidžānas aizsardzības ministrs vakar tikās arī ar NBS komandieri Gaidi Andreju Zeibotu.

AM Sabiedrisko attiecību departamenta preses nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!