• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sākusies akcija "Grāmata - no rokas rokā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.08.2005., Nr. 131 https://www.vestnesis.lv/ta/id/114719

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Elza Radziņa
(10.02.1917. - 18.08.2005.)

Vēl šajā numurā

19.08.2005., Nr. 131

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sākusies akcija “Grāmata – no rokas rokā”

No 17.augusta līdz 2.septembrim Latvijas Sarkanais Krusts (LSK) visā Latvijā rajonu LSK komiteju izziņotās telpās rīko akciju skolēniem, kuras laikā būs iespēja iepriekšējā gadā iegādātās mācību grāmatas apmainīt pret jaunajā mācību gadā nepieciešamajām.

Iespēja par ziedojumu iegūt mācību grāmatas

“Palīdzēt sociāli mazaizsargātajam slānim ir Sarkanā Krusta misija. Ģimenēm ar trim un vairākiem bērniem gatavošanās mācību gadam ir finansiāli smags periods. Vienas mācību grāmatas cena ir no trim līdz pieciem latiem,” argumentē LSK Centra rajona nodaļas vadītāja Ārija Kreituse. Apzinoties mācību grāmatu cenas un situāciju, kad skolēna vecāki ik gadu šo grāmatu un citu mācību materiālu iegādei ir spiesti tērēt ievērojamus līdzekļus, LSK iecere bija aicināt vecākus un skolēnus nenoslinkot un piedalīties labdarības akcijā. Tādējādi mācību grāmata nevajadzīga neiegultu plauktā vai netiktu nodota makulatūrā, bet nonāktu jaunāka skolēna rokās. Kā “LV” pastāstīja akcijas iniciatore Ārija Kreituse, šajā akcijā neviens neziedo sev vajadzīgas un noderīgas lietas, bet gan iegūst tādas.

Pirmo reizi Rīgā un citviet Latvijā

Šī ir pirmā šāda veida akcija Latvijā. Rīgā akcija ritēs vismaz trīs nedēļas vienviet – LSK Centrālajā birojā Skolas ielā 1. Interesenti grāmatas varēs nodot katru trešdienu, ceturtdienu un piektdienu no plkst.14 līdz 18 ēkas pirmajā stāvā mācību klasē. Akcijas rīkotāji skaidro, ka ir domāts par to, lai grāmatas ziedojušais skolēns neatgrieztos mājās tukšām rokām. Ja tobrīd krājumā nebūs viņam vajadzīgo grāmatu, skolēns saņems talonu ar ziedoto grāmatu skaitu. Tas dos iespēju atnākt citā dienā un vajadzīgās grāmatas iegūt. Bez tam ikkatrs ziedotājs par atsaucību saņems LSK dāvātu atstarotāju. Ā.Kreituse stāsta, ka šī būs ziedojumu akcija. Tas nozīmē, ka par katru akcijā iegūto grāmatu skolēns tiks aicināts iespēju robežās ziedot 20 santīmus. Gatavojot akciju, tās rīkotāji vērsās pie 20 dažādām organizācijām ar lūgumu atbalstīt akcijas norisi, taču atsaucību izrādīja tikai viena uzrunātā iestāde.
LSK informāciju par akciju “Grāmata – no rokas rokā” Rīgā ir nosūtījis visām 147 skolām. Tās rīkotāji pieredzes trūkuma dēļ neprognozē dalībnieku atsaucību, taču norāda, ka vajadzības gadījumā būs iespēja akciju pagarināt par vienu nedēļu pēc 2.septembra.
Savukārt citviet Latvijā labdarības akcija noritēs atšķirīgi. Tās norises ilgums un citi organizatoriskie pasākumi ir katra rajona LSK organizācijas pārziņā.

Zaida Kalniņa, “LV”

zaida.kalnina@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!