• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sargā sevi no kabatzagļa!. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.08.2005., Nr. 131 https://www.vestnesis.lv/ta/id/114730

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 19. augustā

Vēl šajā numurā

19.08.2005., Nr. 131

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sargā sevi no kabatzagļa!

BANKOMATS.JPG (20188 bytes)
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

Sabiedrības izglītošanas nolūkā Valsts policija un SIA “Bankserviss” ar Latvijas komercbanku atbalstu sākusi kampaņu “Kabatzaglis.lv”. Gan televīzijā, gan autobusu pieturvietās daudzās Latvijas pilsētās jau kādu laiku ir vērojamas vizuāli drūmas un nosacīti agresīvas reklāmas ar kabatzagļiem galvenajā lomā, stāstot par savu arodu un cilvēku lētticību.
Akcijas laikā atklāta arī interneta mājaslapa “www.kabatzaglis.lv”. Tajā sniegtas lakoniskas atbildes uz svarīgākajiem jautājumiem, kādi cilvēkam varētu rasties par kabatzagļiem – kādi ir kabatzagļu tipi, uzskaitītas vietas, kur tie visbiežāk zog, paskaidrots, kā kabatzagļus atpazīt, kā izvairīties no upura lomas. Pēc policijas darbinieku rīcībā esošās informācijas, Rīgā vien aktīvi darbojas apmēram 150 kabatzagļi.
Akcijas mērķis ir ne vien aicināt cilvēkus sargāt savus naudas makus, bet arī norēķinos par pirkumiem izmantot elektroniskās maksājumu kartes. Lietot tās skaidras naudas vietā ir drošāk, norāda akcijas rīkotāji. Pat tad, ja nozagta maksājuma karte, naudu var izglābt, piezvanot uz banku un apturot kartes darbību, savukārt nozagtas skaidrās naudas atgūšanas izredzes līdzinās nullei. Ja kabatzagļi tomēr uzdrošinās izmantot nozagto maksājuma karti lielveikalā, kur ir uzstādītas videonovērošanas kameras, ar to viņi savu fotogrāfiju nosūta Valsts policijai. Viena no ābeces patiesībām, kas ielāgojama maksājuma karšu lietotājiem, ir – maksājuma kartes PIN kodu iegaumēt, nevis naudas makā glabāt zīmīti ar svarīgajiem cipariem, kas dod iespēju piekļūt naudai arī ne tās īpašniekam. Kaut arvien pieaug to nelielo veikalu skaits, kas piedāvā pircējam izmatot norēķinu kartes, visbiežāk tieši mazajos pārtikas veikaliņos par preci nākas maksāt skaidrā naudā.
Akcijas laikā ap banku automātiem 13 Latvijas pilsētās tiks veidota tā sauktā drošības zona – ar šablonu uzpūsts brīdinājuma teksts.

Zaida Kalniņa, “LV”

zaida.kalnina@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!