• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pašvaldību vēlēšanas Rēzeknē ir likumīgas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.08.2005., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/ta/id/114839

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

40 tūkstoši klausītāju kopā ar "Prāta vētru"

Vēl šajā numurā

23.08.2005., Nr. 132

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pašvaldību vēlēšanas Rēzeknē ir likumīgas

Rēzeknes pilsētas vēlēšanu komisija ir apstiprinājusi Rēzeknes domes atkārtoto vēlēšanu rezultātus. Pirmā jaunievēlētās domes sēde, ievērojot saistošo likumu normas, varētu notikt jau šonedēļ, vēlākais sēdes sasaukšanas datums ir 6.septembris. Atkārtotajās pašvaldību vēlēšanās saskaņā ar likumu ievēlēti 13 deputāti. Vēlēšanās Rēzeknē piedalījušies 11 150 (42,38%) balsstiesīgo vēlētāju. Par derīgām atzītas 11 120 vēlēšanu aploksnes. Vēlēšanās šā gada martā nobalsoja 16 105 jeb 61,59% vēlētāju. Pavisam Rēzeknē ir 26 311 balsstiesīgo iedzīvotāju.

REZEKNE.JPG (15898 bytes)No 13 partiju sarakstiem ievēlē 11

Vislielāko vēlētāju atsaucību guvusi Tautas saskaņas partija un partija “Jaunais laiks”. Abas partijas pašvaldībā turpmāk pārstāvēs divi deputāti. Pārējās deviņas partijas vēlēšanās ieguvušas vienu mandātu. Domē nav iekļuvis neviens deputātu kandidāts no “Latvijas ceļa” un Latvijas Zemnieku savienības apvienotā saraksta, kā arī no partijas “Jaunais centrs”. Zīmīgi, ka tieši “Jaunais centrs” bija uzvarējis 12.martā rīkotajās pašvaldību vēlēšanās. Kā zināms, tiesa nolēma atkārtotas pašvaldību vēlēšanas Rēzeknē rīkot sakarā ar aizdomām par balsu pirkšanu, kad daudzie starpnieki aicināja pilsētniekus balsot par “Jauno centru”. Kopumā atkārtotajās Rēzeknes pilsētas domes vēlēšanās piedalījās 13 partiju un partiju apvienību deputātu kandidātu saraksti, kuros bija iekļauts 191 deputāta kandidāts.
No pašreizējā sasaukuma nākamos četrus gadus pašvaldībā darbu turpinās trīs vietvalži – mērs Juris Začests, kā arī domnieki Gunārs Spradzenko un Jeļena Laškova. Par deputātu kļuvis arī kādreizējais Saeimas deputāts un Rēzeknes pilsētas galva Ernests Jurkāns, kas ievēlēts no partijas “Savienība “Latgales sirds””.

Iedzīvotāji ziņo par balsu pirkšanu

Neraugoties uz vairākām iedzīvotāju sūdzībām par vēlēšanu norisi un iespējamo balsu uzpirkšanu, Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars uzskata, ka atkārtotās pašvaldību vēlēšanas Rēzeknē bijušas labi organizētās un trešo reizi iedzīvotājiem doties pie urnām šogad nevajadzēs.
Tiesībsargi vēl izmeklē trīs gadījumus, kad, iespējams, atkal mēģināts pirkt vēlētāju balsis. Drošības policijai izmeklēšanai nodotas trīs lietas, arī Rēzeknes pašvaldības policijas nofilmētais videomateriāls, kurā varētu būt redzama balsu uzpircēju darbošanās. Vēlēšanu dienās pa policijas uzticības tālruni saņemti 33 telefoniski ziņojumi par balsu pārdošanas gadījumiem, 30 no tiem neguva apstiprinājumu, bet trīs lietas nodotas Drošības policijai turpmākai izmeklēšanai. Tādējādi policijas uzticības tālruņa darbība ir attaisnojusies. CVK priekšsēdētājs A.Cimdars uzskata, ka vēlētāju balsu pirkšanas gadījumus rada politiskā, ekonomiskā un sociālā situācija valstī.

Zaida Kalniņa, “LV”

zaida.kalnina@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!