• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zaļā gaisma elektronikas un elektrotehnikas attīstībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.08.2005., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/ta/id/114842

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

23.08.2005., Nr. 132

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zaļā gaisma elektronikas un elektrotehnikas attīstībai

VENTSPILS.JPG (16423 bytes)
FM Valsts sekretāres vietniece Solvita Zvidriņa un Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.

Latvijas elektrotehnikas un elektronikas nozares attīstības projekts tiks pie Eiropas naudas – vakar Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāra vietniece budžeta jautājumos Solvita Zvidriņa un Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs parakstīja līgumu par Eiropas Savienības (ES) PHARE programmas līdzfinansējuma piešķiršanu šim projektam. Pēc FM sniegtās informācijas, projektu kopīgi realizēs Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācija, Ventspils pilsētas dome, Ogres novada dome, Rīgas Tehniskā universitāte, nodibinājums “Ventspils augsto tehnoloģiju parks” un Ventspils augstskola.
Atbilstoši projektam Rīgā tiks izveidota elektromagnētiskās saderības un elektrodrošības testēšanas laboratorija, Ventspilī – inovatīvās uzņēmējdarbības atbalsta infrastruktūra, kurā ietilps Ventspils augsto tehnoloģiju parks un Ventspils biznesa inkubators, bet Ogrē – biznesa inkubators, kas kalpos kā infrastruktūra inovatīvās uzņēmējdarbības atbalstam.
Nozares attīstības projekta ietvaros jau sadarbojas Ventspils pilsētas dome, Ogres novada dome un Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācija, kam pievienosies Rīgas Tehniskā universitāte, nodibinājums “Ventspils augsto tehnoloģiju parks” un Ventspils augstskola.
Projekts izstrādāts, lai sekmētu elektronikas un elektrotehnikas attīstību un konkurētspēju. Tas orientēts uz elektronikas un elektrotehnikas nozares uzņēmumiem, kuri attīsta jaunus produktus un eksportē savu produkciju. Tā īstenošanas gaitā minētajās Latvijas pilsētās tiks veidota lietišķās pētniecības un inovatīvās uzņēmējdarbības infrastruktūra.
Elektronikas un elektrotehnikas attīstības projekts tiek atbalstīts ES PHARE 2003.gada Nacionālās programmas projekta “Ekonomiskās un sociālās kohēzijas pasākumi Latvijā” ietvaros, kura mērķis savukārt ir veicināt ilgtspējīgu ekonomisko un sociālo attīstību valstī.
Līguma parakstīšanai veltītajā pasākumā piedalījās arī projekta partneruzņēmumu pārstāvji. Projekta kopējās izmaksas sasniedz 3,38 miljonus eiro.

Gita Kronberga, “LV”

gita.kronberga@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!