• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts aģentūru sniegto publisko pakalpojumu izcenojumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.08.2005., Nr. 133 https://www.vestnesis.lv/ta/id/114936

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atvadoties no aktrises Elzas Radziņas Nacionālajā teātrī 2005.gada 23.augustā

Vēl šajā numurā

24.08.2005., Nr. 133

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts aģentūru sniegto publisko pakalpojumu izcenojumiem

Vakar Ministru kabinets pieņēma Finanšu ministrijas sagatavotos noteikumus “Valsts aģentūru publisko pakalpojumu izcenojumu noteikšanas metodika un izcenojumu apstiprināšanas kārtība”.

Noteikumi regulēs valsts aģentūru sniegto publisko pakalpojumu izcenojumus, tādā veidā nodrošinot, ka iekasētā samaksa par pakalpojumu nepārsniegs ar pakalpojuma sniegšanu saistītās izmaksas un tai nebūs peļņas gūšanas nolūka. Papildus tam noteikumi ietver vienotu metodiku, pēc kuras visas publiskās aģentūras aprēķinās par pakalpojumu iekasējamās samaksas apmēru.

Izcenojuma noteikšana neattiecas uz tādu publisko pakalpojumu, par kura sniegšanu ir noteikta valsts nodeva (piemēram, speciālu atļauju (licenču) izsniegšana) vai par kuru maksa noteikta likumos.

Īpašos gadījumos par pakalpojumiem varēs noteikt zemāku samaksu, piemēram, dažādām sociālajām vai vecuma grupām, kā arī gadījumos, ja pakalpojums ir nozīmīgs sabiedrībai vai pakalpojuma sniegšanai piešķirtas dotācijas no valsts budžeta.

Saskaņā ar Publisko aģentūru likumu publisko pakalpojumu sniegšana ir materiālu vai nemateriālu labumu piedāvāšana fiziskajām un juridiskajām personām kultūras, izglītības, veselības aizsardzības, sociālajā, vides aizsardzības vai citā jomā, nodrošinot sabiedrības vajadzību ievērošanu šo pakalpojumu saņemšanā.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!