• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Bibliotēku redzeslokā ienāk mūžizglītība. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.08.2005., Nr. 133 https://www.vestnesis.lv/ta/id/114945

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Zemessardzei jau 14

Vēl šajā numurā

24.08.2005., Nr. 133

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Bibliotēku redzeslokā ienāk mūžizglītība

No 11. līdz 16.septembrim Rīgā notiks Starptautiskās bibliotēku asociāciju un institūciju federācijas (IFLA) Lielpilsētu bibliotēku sekcijas gadskārtējā konference “Bibliotēkas un mūžizglītība lietotāju un darbinieku iedvesmai” (Libraries and lifelong learning: inspiring users and staff).

BIBLIOTEKA.JPG (19008 bytes)
Ventspils bibliotēka
Foto: Reinis Traidās, A.F.I.

Konferencē tiksies augsta līmeņa profesionāļi. Tā būs iespēja iepazīties ar aktualitātēm pasaules lielpilsētu bibliotēku darbībā.
Lielpilsētu jeb metropoļu bibliotēku sekcija apvieno to pilsētu publiskās bibliotēkas, kurās ir vairāk nekā 400 tūkstošu iedzīvotāju. Patlaban tajā ir 90 dalībnieču, kas pārstāv 32 valstis piecos kontinentos. Rīgas Centrālā bibliotēka par sekcijas biedri kļuva 1997.gadā.
Dalība sekcijā piedāvā informācijas apmaiņu par tādām tēmām kā bibliotēku sistēmas menedžments, automatizācija, krājumu attīstība, pakalpojumi lietotājiem ar īpašām vajadzībām u.tml., kā arī iespēju ikgadējās konferencēs tikties ar kolēģiem. Piemēram, 2004.gada konference notika Singapūrā, bet 2003.gadā – Roterdamā.
Tā kā Rīga ir konferences namamāte, īpaša vieta prezentāciju lokā tiks atvēlēta informācijai par Latvijas bibliotēku sistēmu, Gaismastīklu jeb Valsts vienoto bibliotēku informācijas sistēmu, integrēto informācijas sistēmu ALISE un citām Latvijas bibliotekāru profesionālajai videi nozīmīgām lietām. Konferences dalībnieki apmeklēs Rīgas Centrālo bibliotēku Brīvības ielā 49/53 un kultūras iestāžu kompleksu Graudu ielā 59, Ventspils un Preiļu bibliotēkas. Paredzēta arī plaša kultūras programma. Informācija par konferences norisi – IFLA mājaslapā www.ifla.org/VII/s46/index.htm vai Rīgas Centrālās bibliotēkas mājaslapā www.rcb.lv.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!