• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Notiks diskusija "Nost ar latvāņiem!". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.08.2005., Nr. 133 https://www.vestnesis.lv/ta/id/114946

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nozīmīgs solis pretim Gaismastīklam

Vēl šajā numurā

24.08.2005., Nr. 133

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Notiks diskusija “Nost ar latvāņiem!”

LATVANIS.JPG (22604 bytes)
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

Ikgadējo un līdz šim ne visai veiksmīgo cīņu ar indīgo augu – latvāņiem – turpinās Vides ministrijas rīkotā apaļā galda diskusija “Nost ar latvāņiem!”, kas notiks 25.augustā Vides ministrijas zālē. Sarunu vadīs vides ministrs Raimonds Vējonis, un tajā aicināti piedalīties vairāku ministriju, nevalstisko organizāciju, pašvaldību un lauksaimnieku pārstāvji.
2001.gadā, pēc Zemkopības ministrijas pētījuma datiem, Latvijā ar latvāņiem bija aizauguši vairāk nekā 12 000 hektāru, bet, neko nedarot vai pasīvi cīnoties, 2010.gadā auga izplatība būs trīskāršojusies, uzskata lauksaimniecības zinātņu doktors Andris Lejiņš. Kā zināms, sākotnēji latvāņus Latvijā ieveda kā lopbarības kultūraugu, bet patlaban to izplatība ir kļuvusi nekontrolējama. Latvāņi nu ir savvaļas nezāle, kas plaši izpletusies un novērojama, piemēram, valsts nozīmes autoceļa Rīga–Pleskava malās. Turklāt latvāņi ir bīstami cilvēkiem, jo nezāles sula, nonākot saskarē ar ādu, rada stiprus apdegumus.
Plānots, ka A.Lejiņš diskusijas laikā iepazīstinās ar latvāņu izplatības dinamiku, Zemkopības ministrijas pārstāvji stāstīs par finanšu atbalsta iespējām, savukārt Katastrofu medicīnas centra direktors Mārtiņš Šics iepazīstinās ar statistiku par latvāņu sulas apdedzinātajiem cilvēkiem. Par pašvaldības centieniem iznīdēt latvāņus stāstīs Siguldas pagasta administrācijas vadītājs Laimons Līkops, bet par veiksmīgu pieredzi, cīnoties ar latvāņiem savā zemnieku saimniecībā “Kalnbērziņi”, pastāstīs Aelita Runce.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!