• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Zemessardzei jau 14. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.08.2005., Nr. 133 https://www.vestnesis.lv/ta/id/114947

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Notiks diskusija "Nost ar latvāņiem!"

Vēl šajā numurā

24.08.2005., Nr. 133

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Zemessardzei jau 14

ZEMESSARDZE-1.JPG (22451 bytes)
Svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa. Pirmajā rindā no kreisās – NBS komandieris Gaidis Andrejs Zeibots, aizsardzības ministrs Einars Repše, Zemessardzes komandieris Juris Bezzubovs un NBS štāba priekšnieks Juris Kiukucāns
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.

Vakar Zemessardze atzīmēja pastāvēšanas 14.gadadienu.
Šim notikumam par godu ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa un Rīgas Brāļu kapos pie Mūžīgās uguns un Mātes Latvijas tēla piedalījās aizsardzības ministrs Einars Repše, Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris viceadmirālis Gaidis Andrejs Zeibots, Sauszemes spēku un Zemessardzes komandieris pulkvežleitnants Juris Bezzubovs, NBS štāba priekšnieks brigādes ģenerālis Juris Kiukucāns, NBS un Zemessardzes štābu priekšnieki, Zemessardzes novadu komandieri un Zemessardzes štāba pārvalžu priekšnieki. Sauszemes spēku un Zemessardzes štābā notika Zemessardzes 14.gadadienai veltīts svinīgs pasākums, kurā G.A.Zeibots un J.Bezzubovs apbalvoja labākos karavīrus un zemessargus.
Zemessardze dibināta 1991. gada 23.augustā, kad tika pieņemts viens no pirmajiem atjaunotās Latvijas Republikas likumiem “Par Latvijas Republikas Zemessardzi”. Likums noteic, ka Zemessardze ir brīvprātīgs militarizēts sabiedrības pašaizsardzības formējums, kura mērķis ir iesaistīt Latvijas pilsoņus valsts teritorijas un sabiedrības aizsardzībā. Patlaban Zemessardze ir izveidojusies par valsts sauszemes teritorijas aizsardzības pamatu un lielāko NBS sastāvdaļu. Zemessardzē dienē aptuveni 450 profesionālā militārā dienesta karavīru un aptuveni 11 000 zemessargu, kas dienesta pienākumus pilda no pamatdarba brīvajā laikā.
Atzīmējot Zemessardzes 14.gadadienu, Sauszemes spēku un Zemessardzes štābā tiks prezentēta jaunā Zemessardzes interneta mājaslapa www.zemessardze.lv. Šajā mājaslapā interesenti varēs uzzināt jaunumus par Zemessardzi, aplūkot fotogaleriju, iepazīties ar Zemessardzes struktūru un galvenajiem uzdevumiem, ielūkoties Zemessardzes tapšanas un attīstības vēsturē, uzzināt par iespējām dienēt Zemessardzē, kā arī iepazīties ar likumiem un normatīvajiem aktiem, uz kuru pamata darbojas Zemessardze.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!