• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Ķīnas TR tirdzniecības ministra pirmo vietnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.08.2005., Nr. 134 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115030

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par Saeimas ārkārtas sesijas sasaukšanu 2005.gada 25.augustā pulksten 10.00

Vēl šajā numurā

25.08.2005., Nr. 134

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Ķīnas TR tirdzniecības ministra pirmo vietnieku

Trešdien, 24.augustā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Ķīnas Tautas Republikas (ĶTR) tirdzniecības ministra pirmo vietnieku Jui Gundžou, kurš ieradies Rīgā darba vizītē.

Jui Gundžou pateicās Ministru prezidentam par iespēju satikties un pārrunāt abu valstu ekonomiskās un tirdzniecības attiecības. Augstais viesis pauda sajūsmu par Latvijas skaistumu un cilvēku viesmīlību.
Aigars Kalvītis apliecināja Latvijas vēlmi padziļināt divpusējās ekonomiskās attiecības un atzinīgi novērtēja ĶTR centienus veidot efektīvas un savstarpēji izdevīgas attiecības gan ar lielām, gan mazām valstīm. Puses ar gandarījumu atzīmēja dinamiski augošo tirdzniecību starp Latviju un ĶTR, kas pagājušajā gadā divkāršojās salīdzinājumā ar 2003.gadu, tomēr atzina, ka pastāv ļoti lielas iespējas uzņēmēju kontaktu paplašināšanai, investīciju pieaugumam un sadarbībai transportēšanas jomā, tai skaitā ostu, dzelzceļa un autopārvadājumu sektoros.
Ministru prezidents piedāvāja ĶTR izmantot Latvijas transporta infrastruktūru Ķīnas preču transportēšanai uz Eiropas Savienību (ES). ĶTR tirdzniecības ministra pirmais vietnieks atzinīgi novērtēja Aigara Kalvīša priekšlikumu un ierosināja pārrunāt sadarbības jautājumus transportēšanas jomā abu valstu attiecīgās nozares ekspertiem. Jui Gundžou uzsvēra ostu lomu preču pārvadāšanā un pieminēja veiksmīgo ĶTR sadarbību ar Ventspils ostu.
Abu valstu valdības ir radījušas juridisko pamatu ekonomiskai sadarbībai, noslēdzot vairākus sadarbības līgumus, tai skaitā transportēšanas jomā. Tiek izmantotas arī citas biznesa kontaktu stiprināšanas iespējas. Aigars Kalvītis informēja par Latvijas uzņēmēju vēlmi piedalīties Ķīnas un ES samitā šā gada septembrī Ķīnā, lai uzzinātu vairāk par biznesa iespējām, uzņēmējdarbības nosacījumiem un veidotu personiskus kontaktus ar partneriem.
Ķīnas Tautas Republikas tirdzniecības ministra pirmais vietnieks uzsvēra, ka Latvija ir nozīmīga Ķīnas partnere arī Ķīnas un ES attiecību kontekstā. Pēc Jui Gundžou domām, līdz ar Latvijas iestāšanos ES sācies jauns posms abu valstu attiecībās un veidojas ļoti plašas iespējas turpmākai sadarbībai tirdzniecībā, investīciju piesaistē, transportēšanā, komunikācijās un tūrismā. Viņš arī atzīmēja, ka abu valstu labā sadarbība pozitīvi ietekmē ĶTR un ES attiecības.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!