• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Taksofoniem desmit gadu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.08.2005., Nr. 134 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115038

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiesu nolēmumus varēs lasīt elektroniski

Vēl šajā numurā

25.08.2005., Nr. 134

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Taksofoniem desmit gadu

Jau desmit gadus Latvijā darbojas telekaršu taksofoni. “Lattelekom” preses sekretāre Maija Celmiņa pastāstīja, ka taksofonus vairāk izmanto Rīgā, Ventspilī un Liepājā. Iecienītākie taksofoni Rīgā ir pie “Laimas” pulksteņa un pretim viesnīcai “Reval Hotel Latvija”, bet no rajoniem Cēsu rajonā, Jaunpiebalgā; Alūksnē, Mobilo strēlnieku bataljonā; Jūrmalā, Turaidas ielā; Liepājā, M.Ķempes ielā un Ventspilī, Lidotāju ielā. Vasarā vairāk ir mobilo un starptautisko sarunu, bet ziemā – vietējo.

MKLATTELEKOM005.JPG (18345 bytes)
Taksofonus visvairāk izmanto Rīgā, Ventspilī un Liepājā
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Akcija piesaista

Laikā no 23. līdz 26.augustam “Lattelekom” atzīmē taksofonu desmito jubileju. Par godu svētkiem risinās akcija “Maksā 10 santīmu un runā, kamēr mute sausa”. Akcijas laikā no taksofoniem veikto sarunu ilgums vidēji ir pieaudzis par 305%, informēja M.Celmiņa.
Svinot jubileju, no 1.jūnija līdz 31.augustam turpinās akcija “Maksā 10 santīmu un runā, kamēr mute sausa”. Cilvēki var zvanīt no jebkura taksofona, runāt, cik ilgi vēlas, un maksāt par to tikai 10 santīmus. Lauku rajonos izdarīto zvanu skaits ir pieaudzis par 26% un uz pusi ir palielinājies zvana vidējais ilgums. Savukārt pilsētās zvanu skaits ir pieaudzis par 8,4% un tikai par trešdaļu palielinājies zvanu vidējais ilgums.
Garākās sarunas rekords līdz šim sasniegts Jaunpiebalgā, kur pa taksofonu runāts četras stundas un divdesmit piecas minūtes. Populārākais taksofons savukārt atrodas Alūksnē, Mobilo strēlnieku bataljonā, un no tā veikto sarunu ilgums bieži vien pārsniedz vairākas stundas.

Taksofonus lietojam retāk

Pirmo taksofonu Latvijā uzstādīja 1995.gadā Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā, tajā laikā tika izdotas arī pirmās 500 telekartes. Šā gada beigās Latvijā jau darbojās tūkstoš taksofonu, un bija pārdots vairāk nekā četrdesmit pieci tūkstoši telekaršu. Šobrīd Latvijā uzstādīti 3922 taksofoni, no tiem 1625 atrodas Rīgā. Desmit gados ir pārdoti nepilni desmit miljoni telekaršu ar aptuveni simt piecdesmit veidu dizainu un izdotas arī septiņpadsmit karšu sērijas.
M.Celmiņa atklāja, ka katru gadu vandālisma dēļ uzņēmumam tiek nodarīti zaudējumi vairāk nekā desmit tūkstošu latu vērtībā. Visbiežāk vandālisms notiek svētku vai garāku brīvdienu laikā.
Līdz ar citu saziņas līdzekļu izmantošanu taksofonu lietošana pēdējos gados samazinās, tomēr akciju laikā zvanu skaits no taksofoniem atkal strauji pieaug.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!