• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiesu nolēmumus varēs lasīt elektroniski. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.08.2005., Nr. 134 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115041

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts amatpersonu deklarācijas ir publiski pieejamas

Vēl šajā numurā

25.08.2005., Nr. 134

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiesu nolēmumus varēs lasīt elektroniski

ANO Attīstības programmas un Tieslietu ministrijas projekta “Tiesu sistēmas komunikācijas stiprināšana” ietvaros projekta vadības grupa ir pieņēmusi konceptuālu lēmumu publiskot tiesu nolēmumus, izņemot nolēmumus lietās, kuras tiesa saskaņā ar procesuālajiem likumiem izskata slēgtās sēdēs. Tiesu nolēmumus iecerēts publiskot ar vortāla www.tiesas.lv starpniecību, jau sākot ar šā gada novembri.
Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa uzskata, ka tiesu nolēmumu pieejamība, lasot tos internetā, ir būtisks solis ceļā uz caurskatāmas tiesu sistēmas veidošanu. Tādējādi sabiedrībai būs lielākas iespējas objektīvi spriest par tiesu darba kvalitāti un tiesnešu godīgumu strīdu izšķiršanā. “Tiesu nolēmumu publicēšana interneta vortālā motivēs tiesnešus savu darbu izdarīt pēc iespējas labāk, jo pēc tiesas spriedumiem sabiedrība spriedīs par tiesnesi un tiesu sistēmu kopumā,” savu viedokli pamato tieslietu ministre.
Šobrīd jebkuri tiesu nolēmumi, izņemot nolēmumus lietās, kuras tiesa saskaņā ar procesuālajiem likumiem izskata slēgtās sēdēs, ir publiski un sabiedrībai pieejami, vēršoties attiecīgās tiesas arhīvā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!