• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts amatpersonu deklarācijas ir publiski pieejamas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.08.2005., Nr. 134 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115042

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

25.08.2005., Nr. 134

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts amatpersonu deklarācijas ir publiski pieejamas

Valsts ieņēmumu dienests (VID) turpmāk nepiemēros ierobežojumus valsts amatpersonu deklarāciju datiem internetā.

Pirms dažiem mēnešiem VID liedza pieeju vairāku amatpersonu dienesta datu bāzē publicētajām deklarācijām, jo no vairākām amatpersonām saņēma protestus par īpašumu adrešu, uzkrājumu apjomu un izmantoto kredītiestāžu publiskošanu. Sazinoties ar Datu valsts inspekciju (DVI), VID saņēma skaidrojumu, ka DVI neiebilst pret datu pieejamību internetā, jo nesaskata pretrunas abu iestāžu darbību reglamentējošos likumos. Līdz DVI skaidrojuma saņemšanai VID interneta mājaslapā varēja iepazīties tikai ar augstāko valsts amatpersonu deklarācijām. Pārējo deklarāciju datiem pieeja bija liegta vai arī ierobežota.
Strīds starp amatpersonām un VID aizsākās pēc tam, kad VID papildus jau pieejamajām valsts augstāko amatpersonu deklarācijām internetā publicēja to valsts amatpersonu deklarācijas, ar kurām līdz šim bija iespējams iepazīties, tikai apmeklējot to VID nodaļu, kurā amatpersona ienākumus deklarējusi. Pēc tam VID saņēma daudzu sašutušu amatpersonu telefona zvanus, kuras lūgušas VID izslēgt no deklarācijām datus par īpašumu adresēm.
Kopumā VID 1.jūlijā bija reģistrētas 63 987 valsts amatpersonas, no tām vairāk nekā 100 ir valsts augstākās amatpersonas statusā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!