• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pirmais solis pretī labākajai bērnu slimnīcai Latvijā un Baltijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.08.2005., Nr. 134 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115043

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 25. augustā

Vēl šajā numurā

25.08.2005., Nr. 134

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pirmais solis pretī labākajai bērnu slimnīcai Latvijā un Baltijā

Vakar ar svinīga vēstījuma parakstīšanu nākamajām paaudzēm un pamatakmens iemūrēšanu sākta Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Uzņemšanas nodaļas rekonstrukcija.

SLIMNICA.JPG (24814 bytes)
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

Gan slimnīcas galvenais ārsts Dzintars Mozgis, gan veselības ministrs Gundars Bērziņš uzrunās neslēpa pacilātību par pozitīvo pārmaiņu laiku, norādot, ka sperts pirmais solis pretī labākajai bērnu slimnīcai Latvijā un Baltijā.
Vēstījumā, kas iemūrēts pamatakmenī nākamām paaudzēm, teikts: “Bērnība ir kā vēstījums nākotnei, kuru šodien mēs nododam nākamajām paaudzēm. Šis vēstījums ir mūsu apņemšanās palīdzēt katram mazajam putnēnam piepildīt savus skaistākos sapņus, palīdzēt nesalauzt spārnus, bet nelaimes brīdī izdarīt visu, lai durvis uz Laimīgo zemi neaizcērtas. Tomēr mēs arī labi apzināmies, ka nekad nebūs tā, ka visi mazie ķipari vienmēr būs sveiki un veseli un negadīsies brīdis, kad mazās, uzticības pilnās ačteles raudzīsies uz pieaugušo baltā virsvalkā kā vienīgo glābēju vai burvi. Tāpēc savi sapņi ir arī mums – bērnu ārstiem, medmāsām, katram mediķim, kura sūtība ir glābt mazās dzīvības, rūpēties par viņu ātrāku izveseļošanos. Šodien ieliekam pamatakmeni nākotnes bērnu slimnīcai – vēl vienam saulainam stūrītim Laimīgajā zemē, mūsu mājās, Rīgā, Latvijā, Eiropā!”
Celtniecības pirmais posms varētu ilgt līdz nākamajam gadam. Būvdarbu laikā rekonstruēs bijušās konferenču zāles telpas un uzcels jaunas piebūves. Rekonstrukcijas un būvniecības projekta kopējās izmaksas ir 1 030 553 lati, no tiem 625 968 lati ir Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzfinansējums, 28 000 latu – Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas līdzekļi, bet 376 585 lati - valsts budžeta dotācija no vispārējiem ieņēmumiem.

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!