• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.08.2005., Nr. 135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115111

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sasistais pagātnes spogulis

Vēl šajā numurā

26.08.2005., Nr. 135

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Angļu “The Financial Times”: “Krasi pieaudzis to austrumeiropiešu skaits, kas reģistrējušies darbam Lielbritānijā, būtiski pārsniedzot valdības paredzēto darbaspēka pieplūdumu pēc ES paplašināšanās. Jāatzīmē, ka jaunākie statistikas dati attaisno valdības centienus rekrutēt ārvalstu darbaspēku, kas aizpildītu trūkstošo strādnieku vietas, tai pašā laikā atturot šos cilvēkus no valsts pabalstu iegūšanas.”

Franču “Le Monde”: “Liekas, ka līdz prezidenta vēlēšanām Krievijā, kas paredzētas 2008.gadā, vēl ir pietiekami daudz laika, taču dažas pazīmes liecina – kampaņa ir jau sākusies. Notiek mēģinājumi iegūt gados jauno vēlētāju balsis (konkrētāk – centieni “skolot” kustību “Naši”), skaidrojot, cik viņi var būt noderīgi sabiedrībai un valstij. Pēc revolūcijām Serbijā, Gruzijā un Ukrainā Kremlis kļuvis uzmanīgāks. Interesanti, ka minētā kustība tika dibināta lielā slepenībā, tā glaimo varai, vienlaikus sekojot līdzi noskaņām sabiedrībā.”

Krievijas “Izvestija”: Krievija apņēmusies kardināli mainīt savu politiku postpadomju telpā, tai pašā laikā “pacietīgi” skaidrojot NVS partneriem, ka “Maskava negrasās atjaunot padomju impēriju”. To darījis zināmu vārdā nenosaukts augstu stāvošs avots Kremlī. Ar saturu piepildīt pagaidām hipotētisko jauno politiku Maskava sāks jau šonedēļ NVS valstu reformām veltītajā sanāksmē Kazaņā. Runa ir par Krievijas ietekmes zināmu atjaunošanu un attiecībām ar ASV un ES postpadomju telpā.

Vācu “Deutschlandradio”: Volfgangs Šoible intervijā atkārtoti izsakās pret pilntiesīgu Turcijas līdzdalību ES. Turcijas un ES attiecību labākais risinājums esot privileģēta sadarbība. Turcijas līdzdalība ES varot apdraudēt vai sagraut ES izredzes kādu dienu kļūt par reālu politisku savienību. CDU/CSU vēlēšanu cīņā galvenokārt gribot pievērsties jautājumiem, kuru dēļ tiekot rīkotas pirmstermiņa vēlēšanas, proti, bezcerīgajam stāvoklim darba tirgū, valsts budžetam un sliktajam ekonomikas stāvoklim. Ārpolitikas jomā CDU/CSU galvenokārt vēloties pārvarēt šķelšanos Eiropā, ko lielā mērā esot veicinājusi Vācijas sarkanzaļā valdības koalīcija.”

Krievijas “Ria Novosti”: Polijai jābeidz strīdēties un dusmoties par niekiem. Valensa piekrīt, ka tagadējās abu valstu attiecībās problēmu ir ļoti daudz, abas valstis meklē vainīgos, taču ar pārejas sabiedrību saistītās problēmas pakāpeniski atrisināsies un interešu priekšplānā izvirzīsies uzņēmējdarbība un citas jomas, kamēr strīdīgie temati paliks otrajā plānā. Pašreizējās grūtības attiecībās Valensa lielā mērā saista ar Polijā gaidāmajām parlamenta vēlēšanām.

ASV “The Washington Times”: “Krievijas un Ķīnas bezprecedenta plašās kopīgās militārās mācības izraisījušas bažas Vašingtonā. “Spēku korelācija Eirāzijā vēršas pret ASV,” saka kāda ietekmīga Valsts departamenta amatpersona. Maskava un Pekina ASV dominēšanu pasaulē pēc aukstā kara uzskata par draudu savai varenībai.”

Pēc ĀM Ārzemju preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!