• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas goda konsulātu Norvēģijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.08.2005., Nr. 135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115146

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas militāro pārstāvi NATO

Vēl šajā numurā

26.08.2005., Nr. 135

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas goda konsulātu Norvēģijā

25.augustā Latvijas vēstnieks Norvēģijā Māris Klišāns atklāja Latvijas goda konsulātu Norvēģijas ceturtajā lielākajā pilsētā Stavangerē. M.Klišāns apsveica goda konsulu Hokonu Tranbergu, sākot pildīt jaunos pienākumus, un pauda pārliecību, ka gan uzņēmējdarbības, gan arī kultūras, tūrisma un izglītības jomā attīstīsies plaša sadarbība starp Rūgalannes apgabalu un Latviju. Goda konsulāta atklāšanā piedalījās arī Stavangeres pilsētas mērs Leifs Juhans Sevlanns un vietējo mediju pārstāvji.
Vienlaikus ar goda konsulāta atklāšanu notika vēstniecības un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvniecības Oslo organizēts biznesa seminārs. Stavangeres reģionā ir koncentrējušās Norvēģijas un ārvalstu nozīmīgākās naftas ieguves kompānijas un to apkalpojošie uzņēmumi. Tāpēc seminārā galvenā uzmanība tika pievērsta jaunu sadarbības kontaktu izveidei starp minētās nozares un Latvijas metālapstrādes un mašīnbūves uzņēmumiem. Pēc Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā un Eiropas ekonomiskajā telpā ir ievērojami palielinājusies Norvēģijas kompāniju interese par pasūtījumu izvietošanu Latvijā un investīciju ieguldīšanu ražotņu atvēršanai Latvijā, t.i., dažādu metāla konstrukciju izgatavošanai naftas platformu vajadzībām, naftas cauruļvadu stiprinājumu ražošanai, kā arī ventilācijas iekārtu izgatavošanai.
Kopumā goda konsulāta atklāšanas pasākumos piedalījās vairāk nekā 60 Norvēģijas uzņēmēju un citi interesenti.

Ārlietu ministrijas Preses centra un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!