• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par gatavību apstiprināt Kohēzijas fonda ietvara dokumentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.08.2005., Nr. 135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115148

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem tiesu darbinieku amatalgu noteikšanai

Vēl šajā numurā

26.08.2005., Nr. 135

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par gatavību apstiprināt Kohēzijas fonda ietvara dokumentu

Ceturtdien, 25. augustā, Valsts sekretāru sanāksmē izsludināts Ministru kabineta (MK) noteikumu projekts, ar kuru paredzēts apstiprināt Finanšu ministrijas sagatavoto Kohēzijas fonda ietvara dokumentu.
Kohēzijas fonda ietvara dokumentā noteikts, kā Latvija izmantos ES Kohēzijas fonda līdzekļus projektu finansēšanai vides un transporta sektorā. MK noteikumi par Kohēzijas fonda ietvara dokumentu ne tikai to apstiprinās, bet arī paredzēs, ka Kohēzijas fonda līdzekļu apgūšanā iesaistītās institūcijas nodrošina no fonda līdzekļiem finansēto vides un transporta infrastruktūras projektu īstenošanu saskaņā ar ietvara dokumentā noteiktajām prasībām.
Noteikumu normas uzsver projekta iesniedzēja un starpniekinstitūcijas atbildības jomas – par ikviena projekta iesnieguma atbilstību ietvara dokumentā noteiktajiem kritērijiem ir atbildīgs projekta iesniedzējs, bet starpniekinstitūcijas pienākums ir veikt projektu atlasi saskaņā ar ietvara dokumentā noteiktajām prioritātēm un vadošajai iestādei iesniegt tikai tādus projektu iesniegumus, kas noteikti ietvara dokumentā minētā sarakstā.
Kohēzijas fonds tika izveidots, lai veicinātu ekonomisko un sociālo kohēziju Eiropas Kopienā, finansiāli atbalstot projektus, tehniski un finansiāli neatkarīgu projektu stadijas un vienotu veselumu veidojošu projektu grupas vides aizsardzības un transporta infrastruktūras tīklu jomā.
No kopējiem Centrālās Eiropas un Austrumeiropas valstīm piešķirtajiem Kohēzijas fonda līdzekļiem (2897 miljoni eiro 2004.gadā, 2430 miljoni eiro 2005.gadā un 3251 miljons eiro 2006.gadā) laikā no 2004. gada līdz 2006. gadam Latvijai piešķirti 5,07% līdz 7,08%. Piemēram, minimālais Latvijai pieejamais finansējums 2005. gadā ir 133,7 miljoni eiro, bet maksimālais – 182,7 miljoni eiro. Par turpmāko Kohēzijas fonda līdzekļu sadalījumu nākamajiem gadiem lems 2006. gadā..

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!