• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.08.2005., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115308

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Pati jautrākā baraka" sociālistiskās sadraudzības nometnē

Vēl šajā numurā

30.08.2005., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Vācu “Die Welt”: “CDU/CSU kandidāte kanclera amatam Angela Merkele un CSU vadītājs Edmunds Štoibers nākuši klajā ar iniciatīvu neatbalstīt pilntiesīgu Turcijas līdzdalību ES. “…Turcijas uzņemšana ES politiski, ekonomiski un sociāli pārslogotu savienību un apdraudētu ES integrācijas procesu,” teikts viņu vēstulē ES konservatīvo partiju valdību vadītājiem.”

Krievijas “Vremja”: “Kremļa preses dienests paziņojis par Putina iecerēto vizīti Vācijā 8.septembrī pēc Gerharda Šrēdera uzaicinājuma. Pagājušonedēļ Vācijas telekanāls ZDF translēja Putina uzrunu. Krievijas prezidents minēja, ka “mūsu viedokļi bieži vien sakrīt”. Taču abu prezidentu tikšanās, kas būs jau pēc 10 dienām, prasa darba kārtībā iekļaut arī kādu efektīvāku jautājumu, izņemot rutīnas sarunas par divpusējām attiecībām – un tas arī tiek gatavots. Paredzēts, ka par augstākā līmeņa tikšanās centrālo notikumu kļūs līguma parakstīšana par Ziemeļeiropas gāzes vada būvi, pa kuru piegādēm no Krievijas būtu jāsākas pēc 2010. gada.”

Francijas “Radio France Internationale”: “Maskava gatavojas paaugstināt gāzes cenu, un tas tieši ietekmēs valstis, uz kurām tā šo resursu piegādā (Moldāviju, Ukrainu, Gruziju). Iespējams, ka tādējādi Krievija atriebjas par “krāsainajām revolūcijām” un tieksmi pēc neatkarības.”

Austrijas “Der Standard”: “Lai gan NVS tiek reformēta jau kopš tās dibināšanas, efektīvāka tā nav kļuvusi. Ar neskaitāmajām nobeiguma deklarācijām tā vienīgi ir slēpusi to, ka kļūst arvien nestabilāka. Tomēr NVS iekšējā šķelšanās sākās tikai līdz ar revolūciju Ukrainā. Kopš tā laika viena otrai iepretī ir nostājušās divas nometnes – “oranžie”, kurus vada Ukraina un Gruzija, un autoritārie konservatīvie no Kazahstanas un Krievijas līdz pat Baltkrievijai.”

ASV “The Washington Times”: “Pagājušajās vēlēšanās Gerhardam Šrēderam izdevās uzvarēt, balstot savu kampaņu uz ārpolitikas jautājumiem. Viņa “miera kanclera” tēls, izaicinot amerikāņu plānus un vadot “labo valstu asi”, nodrošināja nepieciešamo balsu skaitu. Atkal pavīdot zaudējuma draudiem, viņa “veiksmes recepte” var tikt izmantota atkārtoti. Uz pieaugošo iekšpolitisko problēmu fona Šrēdera mērķis ir mobilizēt vēlētājus, atkal izvēloties “miera kanclera” tēlu.

Krievijas “Inosmi.ru”: “Bundestāga vēlēšanām ir liela starptautiska nozīme, jo Vācija ir liela un ietekmīga ES dalībvalsts un tās ārpolitika atstāj ietekmi ne tikai uz citām Eiropas valstīm, bet pat uz ASV, Krieviju un Ķīnu. Un, ja var ticēt aptaujām, Vācijas ārpolitikā pēc vēlēšanām ir iespējamas pārmaiņas. Pašreizējā kanclera Šrēdera sasniegumi šajā jomā ir ļoti pretrunīgi.”

Angļu “The Financial Times”: “Šā rudens parlamenta un prezidenta vēlēšanās Polijā politiķiem būs iespēja kliedēt cinisma atmosfēru, kas valda šīs valsts politikā, taču tiem būs nepieciešama tikpat liela apņēmība kā Solidaritātes laikos, ja tie vēlas beidzot sākt apkarot korupciju, kas atbaida vēlētājus un grauj ticību sabiedriskajai sfērai.”

Pēc ĀM Ārzemju preses analīzes nodaļas materiāliem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!