• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sacenšas sēņu lasītāji. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.08.2005., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115314

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 30. augustā

Vēl šajā numurā

30.08.2005., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sacenšas sēņu lasītāji

Šā gada 27.augustā tika rīkots pirmais Latvijas čempionāts sēņošanā. Latvijas Lauksaimniecības universitātes Meža fakultāte un akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” Vidusdaugavas mežsaimniecība organizēja sacensības, lai popularizētu un attīstītu latviešu nacionālo tradīciju – sēņošanu, sagādātu prieku aktīviem cilvēkiem, popularizētu sēņošanu kā vienu no meža resursu izmantošanas veidiem un iepazīstinātu dalībniekus ar skaistām Latvijas sēņošanas vietām.

SENESGROZS.JPG (25867 bytes)
Foto: Arnis Blumbergs

Sacensībās piedalījās 28 komandas un 6 individuālie dalībnieki. Dalībnieki pulcējās no visas Latvijas. Sēņotāji bija mērojuši ceļu no Alūksnes, Kuldīgas, Cēsīm, Līgatnes, Jelgavas, Bauskas, Rīgas, Ogres rajona un citām Latvijas vietām. Sacensībās vērtēts tika trīs sēņu sugu – baraviku, priežu beku un gaileņu – vākums. Sacensības noritēja ļoti spraigi. Par to liecina arī rezultāti.
Komandu konkurencē pirmo vietu ieguva komanda “Zupā tārpi”, salasot 2,615 kg minēto sēņu. Otrajā vietā ar 2,525 kg sēņu ierindojās “Ratiņi”, bet trešajā vietā ar 2,240 kg – “Iecavas VM strupastes”.
Individuāli meistarīgākie sēņotāji bija Andis Kavoss, kura grozā bija 1,67 kg sēņu. Otrajā vietā ar 1,64 kg Valērijs Gavrilovs, trešajā – Juris Vaidakovs (1,42 kg).

Dagnis Dubrovskis,
Latvijas Lauksaimniecības universitātes Meža fakultātes dekāns

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!