• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Es daru Rīgu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.08.2005., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115315

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kas ietekmē ārstu darba samaksu

Vēl šajā numurā

30.08.2005., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Es daru Rīgu”

CUKRS.JPG (7263 bytes)
Foto: Aigars Jansons. A.F.I.

6.septembrī sāksies Rīgas attīstības plāna 2006.–2018.gadam otrajai redakcijas un Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības plāna trešās redakcijas sabiedriskā apspriešana, ziņo Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments. Abu plānu sabiedriskās apspriešanas ilgs līdz šā gada 18.oktobrim.
Abu plānojumu redakcijas būs apskatāmas Rātsnama pirmā stāva vestibilā, kur pirmdienās no pulksten 14 līdz 19, trešdienās un ceturtdienās no pulksten 14 līdz 17 Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta speciālisti sniegs konsultācijas un skaidrojumus par minētajiem dokumentiem. Turpat izstādes dalībnieki varēs aizpildīt anketas ar saviem viedokļiem un ierosinājumiem par abiem plānojumiem.
Sabiedriskās apspriešanas laikā plānotas arī vairākas tikšanās ar dažādām mērķa grupām, viedokļu forumi, kā arī tikšanās ar iedzīvotājiem. Notiks arī seminārs ārvalstu ekspertiem.
Papildus šiem dokumentiem sabiedriskā apspriešana notiks arī stratēģiskā ietekmes uz vidi novērtējuma procedūras ietvaros izstrādātajam vides pārskatam Rīgas attīstības plāna 2006.–2018.gadam otrajai redakcijai.
Visi materiāli būs apskatāmi arī elektroniskā formātā Rīgas attīstības plāna 2006.–2018.gadam mājaslapā www.riga.lv/rap   un Rīgas Vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības plāna mājaslapā www.rvc.lv .

“LV” informācija

Uzziņai:

* Rīgas attīstības plāna otrās redakcijas un Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības plāna trešās redakcijas sabiedriskā apspriešana notiks no šā gada 6.septembra līdz 18.oktobrim.
* Pilsētas attīstības plānā ietilpst ilgtermiņa attīstības stratēģijas, attīstības programma, teritorijas plānojums un apbūves noteikumi. Pilsētas attīstības plāns ir dokuments, kas noteiks Rīgas attīstību tuvākajā un tālākajā nākotnē.
* Rīgas pilsētas attīstības plāns ir nepieciešams, jo Rīgai jārisina jautājumi, ar kuriem saskaras daudzas Eiropas un pasaules valstu pilsētas, piemēram, personisko automobiļu skaita pieaugums, sabiedriskā transporta daudzuma samazināšanās, vides problēmas, sociālā nevienlīdzība un citas problēmas.
* Lai gan Rīgas vēsturiskais centrs aizņem tikai 1,43% no visas pilsētas teritorijas, tam ir unikāla vērtība. Šajā teritorijā saglabājusies samērā neskarta viduslaiku un vēlāko laiku pilsētbūvnieciskā struktūra, jūgendstila un 19.gadsimta koka arhitektūra. Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības plāna uzdevums ir ne vien saglabāt esošās Rīgas vēsturiskā centra vērtības, bet arī plānot un virzīt noteiktu šīs teritorijas attīstību turpmāko 12 gadu laikā. Saskaņā ar Latvijas likumdošanu šis plāns būs juridiski saistošs teritorijas plānojums un līdz konkrētu kvartālu detālo plānojumu izstrādāšanai kalpos par pamatu attīstības priekšlikumu izskatīšanai un būvatļauju izsniegšanai.

Avots: Rīgas dome

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!