• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Būs jauns Neatliekamās medicīnas centrs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.08.2005., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115318

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Es daru Rīgu"

Vēl šajā numurā

30.08.2005., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Būs jauns Neatliekamās medicīnas centrs

CENTRS7.JPG (10929 bytes)
Jaunā Neatliekamās medicīnas centra būvniecības atklāšanā veselības ministrs Gundars Bērziņš un slimnīcas valdes priekšsēdētājs Māris Pļaviņš (pa labi)
Foto: Toms Kalniņš, A.F.I.

Vakar, 29.augustā, veselības ministrs Gundars Bērziņš P.Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā svinīgi atklāja jaunizveidotā Neatliekamās medicīnas centra būvniecības uzsākšanu.
Būvniecības darbi P.Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā tiks veikti Nacionālās programmas veselības aprūpes jomā 2004.–2006.gadam ietvaros, izmantojot Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzfinansējumu kopējā valsts neatliekamās palīdzības infrastruktūras un aprīkojuma uzlabošanas plāna ietvaros. Neatliekamās medicīnas centrs tiks aprīkots ar modernu medicīnas tehniku un nodrošinās ātru un kvalitatīvu neatliekamās palīdzības sniegšanu. Plānots, ka Neatliekamās medicīnas centrā tiks nogādāti pacienti, kam nepieciešama tūlītēja palīdzība dzīvības funkciju nodrošināšanai. Plānveida pacienti vai pacienti ar saslimšanām, kas nav bīstamas dzīvībai, līdzīgi kā līdz šim tiks uzņemti slimnīcas Uzņemšanas nodaļā.
Kopējās Neatliekamās palīdzības centra projekta izmaksas sākotnēji bija plānotas 1 164 000 latu, no tiem 931 200 latu ir Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzfinansējums, bet 232 800 latu – valsts budžeta dotācija no vispārējiem ieņēmumiem. Projekta izstrādes un ieviešanas gaitā ir augušas būvniecības izmaksas, tādēļ ar šā gada budžeta grozījumiem plānots projektam papildus piešķirt vēl 291 459 latus.
Būvniecības darbu sākšana P.Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā ir viens no kārtējiem soļiem kopējā valsts neatliekamās palīdzības infrastruktūras un aprīkojuma attīstībā un uzlabošanā visā valstī. Tam par godu būves pamatnē tika ielikts simbolisks vēstījums nākamajām paaudzēm.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!