• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas vēstnieka Somijā akreditēšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.08.2005., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115329

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par studentu forumu "Austrumi austrumiem"

Vēl šajā numurā

30.08.2005., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas vēstnieka Somijā akreditēšanos

25.augustā Latvijas vēstnieks Somijā Einars Semanis iesniedza akreditācijas vēstules Somijas prezidentei Tarjai Halonenai. Abas puses bija vienisprātis, ka abu valstu attiecības raksturo patiesa draudzība, savstarpēja uzticība un tās ir konstruktīvas un dinamiskas, kas sakņojas kopējā izpratnē par Latvijas un Somijas tautu likteņgaitām, kā arī mūsdienu reģionālajām un pasaules realitātēm.
Somijas prezidente augstu novērtēja ciešo, radošo un auglīgo sadarbību ar Latvijas Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu, kā arī iepriekšējo Latvijas vēstnieku Somijā nozīmīgo devumu Latvijas un Somijas attiecību attīstībā. Vēstnieks E.Semanis norādīja, ka Latvijā ļoti augstu un ar pateicību vērtē Somijas prezidentes konsekvento atbalstu Latvijai starptautiskā mērogā. Sarunas gaitā atzinīgi novērtēta ekonomiskā sadarbība starp Latviju un Somiju, pievēršot uzmanību galveno ekonomiskās sadarbības projektu īstenošanas gaitai.
Izvērtējot Somijas un Latvijas attiecību perspektīvas, tika atzīts, ka līdz ar Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā abu valstu divpusējās attiecībās, kā arī Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbībā izvirzās jauni un apjomīgi uzdevumi, risinot svarīgus Eiropas Savienības dienaskārtības uzdevumus. Tas paplašina Somijas un Latvijas draudzīgo attiecību spektru, iekļaujot sadarbībā jaunus projektus un tos īstenojošas sabiedrības aprindas.
Prezidente T.Halonena īpaši uzsvēra Eiropas Savienības Lisabonas stratēģijas mērķu īstenošanas nozīmīgumu, nodrošinot Somijas un Latvijas konkurētspēju un modernu attīstību. Prezidente dalījās savos apsvērumos par diskusijas attīstību saistībā ar Eiropas Savienības (ES) konstitucionālā līguma ratifikācijas jautājumiem, pievēršot uzmanību Eiropas Savienības ārējās un drošības politikas uzdevumiem arī globālā mērogā. Prezidente norādīja uz nepieciešamību turpināt un pilnveidot sadarbību ES kaimiņu politikas ietvaros. Prezidente un vēstnieks pārrunāja arī aktuālus jautājumus attiecībās ar Krieviju.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!