• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atklājot Eiropas institucionālās pētniecības asociācijas forumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.08.2005., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115333

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

30.08.2005., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atklājot Eiropas institucionālās pētniecības asociācijas forumu

Valsts prezidente svētdien, 28.augustā, 27.starptautiskā EAIR (European Association for Institutional Research – Eiropas institucionālās pētniecības asociācijas) foruma atklāšanā Nacionālajā teātrī uzsvēra augstākās izglītības lomu pilsoniskas sabiedrības stiprināšanā. Katras nācijas pilsonisko sabiedrību lielā mērā virza cilvēki ar augstāko izglītību, un katrai nācijai ir vajadzīgi savi filosofi, sociologi, ķīmiķi un citi zinātnieki, sacīja prezidente. Viņa atzīmēja, ka Latvija, kas tikai piecpadsmito gadu bauda atjaunoto neatkarību, augstu novērtē brīvības sniegto iespēju nepiespiesti apmainīties viedokļiem ar kolēģiem visā pasaulē un dot savu ieguldījumu valsts izaugsmē, jo pasaulē ir vēl daudz valstu, kam tādu iespēju šodien nav. “Šajā forumā jūs debatēsit par daudziem būtiskiem augstākās izglītības jautājumiem, taču vēlos uzsvērt, cik ļoti nepieciešama pasaulē ir pilsoniska sabiedrība, jo tā ir “motors” svarīgāko demokrātisko vērtību nodošanai nākamajām paaudzēm, un augstākajai izglītībai ar to ir visciešākais sakars,” teica V.Vīķe-Freiberga.
Prezidente minēja arī to, ka vēl joprojām liels izaicinājums ir labklājības plaisa starp attīstītām un mazākattīstītām valstīm un viens no rādītājiem, kas šo plaisu vairo, ir lielais pamatizglītības trūkums ne tik attīstītās zemēs: “Katra nācija zem saules vēlas būt konkurētspējīga un labklājīga, bet ir svarīgi līdztekus konkurencei šajā postindustriālā laikmetā aizvien vairāk stiprināt savstarpējās sadarbības un partnerības garu.”
Noslēgumā prezidente vēlēja, lai forumā paustās domas sadzirdētu un īstenotu pasaules valstu politisko lēmumu pieņēmēji.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!