• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas jūras parlamentāro konferenci. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.08.2005., Nr. 137 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115431

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2005.gada 30.augusta sēdē

Vēl šajā numurā

31.08.2005., Nr. 137

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas jūras parlamentāro konferenci

Otrdien, 30.augustā, Lietuvā, Viļņā, darbu beidza 14.Baltijas jūras parlamentārā konference.
Pirmdien, 29.augustā, tās dalībnieki sprieda par Baltijas jūras sadarbības perspektīvām un par stabilitātes un demokrātijas jautājumiem reģionā. Otrdienas diskusija bija veltīta infrastruktūras attīstībai un Transeiropas tīklu paplašināšanai. Konferences izskaņā tās dalībnieki pieņēma nobeiguma rezolūciju.
Sadarbība Baltijas jūras reģionā ir ieguvusi jaunu nozīmi pēc Baltijas valstu un Polijas iestāšanās Eiropas Savienībā, tāpēc diskusija galvenokārt fokusējas uz ciešāku Baltijas jūras valstu sadarbību jūras ceļu tīkla attīstībā.
Krievijas Satiksmes ministrijas pārstāvis A.Klavins referēja par kuģošanu, navigācijas drošību un ostu infrastruktūras attīstību Baltijas jūrā. Viņš uzsvēra Eiropas–Āzijas kuģošanas projekta nozīmību, jaunu kuģošanas ceļu attīstību, kā arī nepieciešamību lielāku uzmanību pievērst tādu nelegālu darbību ierobežošanai uz kuģiem kā terorisms, nelegālu narkotiku un kontrabandas pārvadāšanu.
Vairāki runātāji akcentēja, ka samazinājies avāriju un citu negadījumu skaits Baltijas jūrā, kā arī noraidīja pārmetumus par kuģošanas radītā piesārņojuma palielināšanos. Fakti liecinot, ka vislielākos draudus jūras ekosistēmai un bioloģiskajai daudzveidībai rada tieši piekrastes teritoriju rūpnieciskais un lauksaimnieciskais piesārņojums.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!