• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pasniedzot Ata Kronvalda balvas Rīgas pilī 30.augustā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.08.2005., Nr. 137 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115435

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar izglītības un zinātnes ministri

Vēl šajā numurā

31.08.2005., Nr. 137

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pasniedzot Ata Kronvalda balvas Rīgas pilī 30.augustā:

Ļoti cienītā ministres kundze! Dārgie laureāti! Ata Kronvalda fonda pārstāvji! Dāmas un kungi!
Es priecājos par šo izdevību Valsts prezidentam sveikt izcilos pedagogus, ko Ata Kronvalda fonds kārtējo reizi ir izraudzījis savai balvai un īpašai atzinībai. Es priecājos arī par ministres kundzes dalību šajā pasākumā, kas liecina par to, cik augstu valsts vērtē pedagoģisko sasniegumu un cik lielu nozīmi mēs piešķiram katra atsevišķa audzēkņa kā cilvēka, kā mūsu valsts pilsoņa vērtībai. Lai šo potenciālo vērtību izaudzinātu, uzmundrinātu katru vienu audzēkni sevī meklēt tās spējas un tos talantus, ko daba viņam ir devusi un ko ir iespējams attīstīt ar prasmīgu un veiksmīgu pedagoģiju, vispirms ir nepieciešami pedagogi, kas paši sevi ir attīstījuši un piepildījuši ar savām dabas dotībām un talantiem, ar savu izglītību un tiem mantotiem paņēmieniem, ko viņi pārņēmuši no saviem priekšgājējiem savā izaugsmē, savā izglītības un profesionālās attīstības ceļā.
Mēs redzam sekmīgos pedagogos mīlestību pret savu mācību vielu, bet tam blakus vienmēr ir jābūt arī mīlestībai un cieņai pret savu audzēkni, katru audzēkni kā potenciālu talantu un it īpaši rūpēm par tiem, kuriem dotības ir saredzamas, bet kas nespētu sasniegt savas augstākās virsotnes bez prasmīga pedagoga atbalsta un uzmundrinājuma, viņu tehniskās palīdzības un spējas dalīties zināšanās.
Godātie šīs dienas laureāti!
Es esmu lepna ar jums kā savas zemes pedagogu pārstāvjiem, un es aicinu jūsu darba biedrus, kolēģus, ģimenes ar jums lepoties par to, ko jūs esat sasnieguši caur savu audzēkņu sasniegumiem un spējām. Es novēlu jums sekmīgu, ilgstošu darbību jūsu darba laukā, novēlu, lai jūs turpinātu gūt apmierinājumu un gandarījumu par to, ko jūs tik labi darāt un par ko jūs esat pelnījuši visas valsts visaugstāko pateicību un atzinību!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!