• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar EDSO Parlamentu asamblejas prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.08.2005., Nr. 137 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115440

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Ogres rajona izglītības darbiniekiem

Vēl šajā numurā

31.08.2005., Nr. 137

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar EDSO Parlamentu asamblejas prezidentu

Otrdien, 30.augustā, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) Parlamentu asamblejas (PA) prezidentu, Amerikas Savienoto Valstu kongresmeni Alsī Hastingu, kurš Latvijā ieradies divu dienu oficiālā vizītē.
Saeimas priekšsēdētāja pauda prieku par augstā viesa vizīti Latvijā, uzsverot starptautiskās parlamentārās sadarbības lielo nozīmi. Viņa pastāstīja par gaidāmo pasaules parlamentu vadītāju 2.konferenci, kas septembra sākumā notiks ASV, Ņujorkā. Šajā konferencē piedalīties aicināti arī parlamentāro asambleju vadītāji, tai skaitā EDSO PA prezidents.
Tikšanās laikā galvenā vērība tika veltīta EDSO PA darbam. A.Hastings pauda atzinību par Latvijas delegācijas EDSO PA aktīvo darbu, īpaši uzsverot Latvijas līdzdalību vēlēšanu novērošanā, kas ir viens no EDSO uzdevumiem. Viņš arī norādīja uz EDSO reformu nozīmi un izteica cerību, ka parlamentāriešu izstrādātie priekšlikumi EDSO valdības pusei tiks ņemti vērā un organizācijā vēl vairāk tiks nostiprināti atklātuma un caurspīdīguma principi.
Tikšanās laikā pārrunātas aktuālās norises Latvijā, tai skaitā naturalizācijas gaita un šā gada maijā Saeimā ratificētā Eiropas Padomes Vispārējo nacionālo minoritāšu aizsardzības konvencija.
Sarunā tika skarta arī Latvijas un Krievijas divpusējo attiecību attīstība, kā arī pārrunāta situācija Baltkrievijā.
Vizītes ietvaros A.Hastings tiksies arī ar Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu, ārlietu ministru Arti Pabriku, EDSO PA Latvijas delegāciju un Latvijas un ASV parlamentu sadarbības grupu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!