• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Prioritāra sociālā, nevis politiskā integrācija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.2005., Nr. 138 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115520

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Putnu gripa Latvijā - teorētiski, ne praktiski

Vēl šajā numurā

01.09.2005., Nr. 138

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Prioritāra sociālā, nevis politiskā integrācija

LATKOVSKIS.JPG (14036 bytes)
Ainars Latkovskis
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Ainars Latkovskis uzskata, ka patlaban Latvijas iedzīvotājiem svarīgāka ir sociālā, nevis politiskā integrācija. “Latvijā ir pārspīlēta sabiedrības un politiķu uzmanība uz nelatviešu valodā runājošo iedzīvotāju integrāciju, ko drīzāk varētu nosaukt par politisko integrāciju. Sabiedrības interesēs svarīgāka ir sociālā integrācija, jo aizvien palielinās sociālā noslāņojuma tendences,” sacīja ministrs. A.Latkovskis vakar apmeklēja Ventspils nodibinājumu “Alternatīvās aprūpes centrs jaunatnei ar garīgās attīstības traucējumiem “Žēlsirdības māja””, lai pārrunātu sociālās integrācijas jautājumus un jauniešu ar garīgās attīstības traucējumiem iekļaušanos sabiedrībā.
Lai sociālā integrācija noritētu veiksmīgāk, lietderīgi sociālo pakalpojumu sniegšanā iesaistīt nevalstiskās organizācijas, kas jau šajās jomās darbojas. “Būtu jārada juridiskā, finansiālā bāze, lai šos sociālos pakalpojumus varētu no valsts un pašvaldībām deleģēt nevalstiskajām organizācijām, izmantojot viņu pieredzi, infrastruktūru, neveidojot jaunas pašvaldības struktūras,” uzskata A. Latkovskis. Ja sociālo pasūtījumu uzticētu sabiedriskajām, nevalstiskajām organizācijām, būtu jāizstrādā stingri finansējuma piešķiršanas un kontroles noteikumi, jo “ir negatīva pieredze: finansējums cēlu mērķu labad, labākajā gadījumā, tiek noēsts semināru kūkās, izdzerts kafijā, bet patiesos adresātus nesasniedz”.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!