Rīgā 2005.gada 30.augustā (prot. Nr.49 29.§)
1. Aizstāt noteikumu tekstā vārdus:
1.1. "Logana ogas" ar vārdu "loganogas";
1.2. "licijas" ar vārdu "liči" (attiecīgā locījumā);
1.3. "nakteņu augi" ar vārdiem "nakteņu dzimtas augi";
1.4. "gurķi" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "garaugļu gurķi";
1.5. "kabači" ar vārdiem "īsaugļu gurķi";
1.6. "krustziežu dārzeņi" ar vārdiem "krustziežu dzimtas dārzeņi";
1.7."ziedošie krustzieži" ar vārdiem "ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi";
1.8. "sparģeļkāposti" ar vārdiem "brokoļi (sparģeļkāposti)";
1.9. "galviņu krustzieži" ar vārdiem "krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi";
1.10. "rožu kāposti (Briseles)" ar vārdiem "rožkāposti (Briseles kāposti)";
1.11. "lapu krustzieži" ar vārdiem "krustziežu dzimtas lapu dārzeņi";
1.12. "Ķīnas kāposti" ar vārdiem "Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti";
1.13. "virziņkāposti (Savojas)" ar vārdiem "lapu kāposti".
2. Izteikt informatīvo atsauci uz Eiropas Savienības direktīvām šādā redakcijā:
Noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no:
1) Padomes 1976.gada 23.novembra Direktīvas 76/895/EEK par pesticīdu atlieku maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu augļos un dārzeņos un uz tiem;
2) Komisijas 1980.gada 28.marta Direktīvas 80/428/EEK, ar ko groza II pielikumu Padomes Direktīvai 76/895/EEK par pesticīdu atlieku maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu augļos un dārzeņos un uz tiem;
3) Padomes 1981.gada 9.februāra Direktīvas 81/36/EEK, ar ko groza II pielikumu Direktīvai 76/895/EEK par maksimāli pieļaujamo pesticīdu atlikumu līmeņu noteikšanu augļos un dārzeņos un uz tiem;
4) Padomes 1982.gada 19.jūlija Direktīvas 82/528/EEK, ar ko groza Direktīvas 76/895/EEK II pielikumu par pesticīdu atlieku maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu augļos un dārzeņos un uz tiem;
5) Padomes 1986.gada 24.jūlija Direktīvas 86/362/EEK par pesticīdu atliekvielu maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu labībā un uz tās;
6) Padomes 1988.gada 16.maija Direktīvas 88/298/EEK, ar ko groza II pielikumu Direktīvai 76/895/EEK un 86/362/EEK par pesticīdu atlieku maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu attiecīgi augļos un dārzeņos un uz tiem un graudaugos un uz tiem;
7) Padomes 1989.gada 6.marta Direktīvas 89/186/EEK, ar ko groza II pielikumu Direktīvai 76/895/EEK par pesticīdu atlieku maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu augļos un dārzeņos un uz tiem;
8) Padomes 1990.gada 27.novembra Direktīvas 90/642/EEK par pesticīdu atlieku maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu konkrētos augu izcelsmes produktus un uz tiem, ieskaitot augļus un dārzeņus;
9) Padomes 1993.gada 29.jūnija Direktīvas 93/57/EEK, ar ko groza pielikumus Direktīvām 86/362/EEK un 86/363/EEK attiecībā uz pesticīdu atliekvielu maksimāli pieļaujamā daudzuma noteikšanu attiecīgi labībā un uz tās un dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos un uz tiem;
10) Padomes 1993.gada 29.jūnija Direktīvas 93/58/EEK, ar ko groza II pielikumu Direktīvai 76/895/EEK par pesticīdu atlieku maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu augļos un dārzeņos un uz tiem un pielikumu Direktīvai 90/642/EEK par pesticīdu atlieku maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu dažos augu izcelsmes produktos, to skaitā augļos un dārzeņos un uz tiem, un kura paredz maksimāli pieļaujamo daudzumu pirmā saraksta izstrādi;
11) Padomes 1994.gada 23.jūnija Direktīvas 94/29/EK, ar ko groza pielikumus Direktīvām 86/362/EEK un 86/363/EEK attiecībā uz pesticīdu atliekvielu maksimāli pieļaujamā daudzuma noteikšanu attiecīgi labībā un uz tās un dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos un uz tiem;
12) Padomes 1994.gada 23.jūnija Direktīvas 94/30/EK, ar ko groza II pielikumu Direktīvai 90/642/EEK par maksimāli pieļaujamo pesticīdu atlieku daudzumu noteikšanu dažos augu izcelsmes produktos un uz tiem, ieskaitot augļus un dārzeņus, un paredz maksimāli pieļaujamo daudzumu saraksta izveidi;
13) Padomes 1995.gada 17.jūlija Direktīvas 95/38/EK, ar ko groza I un II pielikumu Direktīvai 90/642/EEK par pesticīdu atlieku maksimālā pieļaujamā daudzuma noteikšanu konkrētos augu izcelsmes produktos un uz tiem, ieskaitot augļus un dārzeņus, un ar ko paredz maksimālo pieļaujamo daudzumu saraksta izveidi;
14) Padomes 1995.gada 17.jūlija Direktīvas 95/39/EK, ar ko groza pielikumus Direktīvām 86/362/EEK un 86/363/EEK attiecībā uz pesticīdu atliekvielu maksimāli pieļaujamā daudzuma noteikšanu attiecīgi labībā un uz tās un dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos un uz tiem;
15) Padomes 1995.gada 29.novembra Direktīvas 95/61/EK, ar ko groza II pielikumu Direktīvai 90/642/EEK par pesticīdu atlieku maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu dažos augu izcelsmes produktos, to skaitā augļos un dārzeņos un uz tiem;
16) Padomes 1996.gada 21.maija Direktīvas 96/32/EK, ar ko groza II pielikumu Direktīvai 76/895/EEK par pesticīdu atlieku maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu augļos un dārzeņos un uz tiem un II pielikumu Direktīvai 90/642/EEK par pesticīdu atlieku maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu dažos augu izcelsmes produktos, to skaitā augļos un dārzeņos un uz tiem, un kura paredz maksimāli pieļaujamo daudzumu saraksta izstrādi;
17) Padomes 1996.gada 21.maija Direktīvas 96/33/EK, ar ko groza pielikumus Direktīvām 86/362/EEK un 86/363/EEK attiecībā uz pesticīdu atliekvielu maksimāli pieļaujamā daudzuma noteikšanu attiecīgi labībā un uz tās un dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos un uz tiem;
18) Padomes 1997.gada 25.jūnija Direktīvas 97/41/EEK, ar ko groza Direktīvu 76/895/EEK, Direktīvu 86/362/EEK, Direktīvu 86/363/EEK un Direktīvu 90/642/EEK par pesticīdu atlieku maksimālo pieļaujamo daudzumu noteikšanu augļos un dārzeņos, labībā, dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos un dažos augu izcelsmes produktos, ieskaitot augļus un dārzeņus, un attiecīgi uz tiem;
19) Komisijas 1997.gada 15.decembra Direktīvas 97/71/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvām 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK par pesticīdu atliekvielu maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu labībā un uz tās, dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos un uz tiem, kā arī dažos augu izcelsmes produktos, to skaitā attiecīgi augļos un dārzeņos un uz tiem;
20) Komisijas 1998.gada 27.oktobra Direktīvas 98/82/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvās 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK par maksimāli pieļaujamo pesticīdu atlieku līmeņu noteikšanu attiecīgi graudaugos un uz tiem, dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos un uz tiem, kā arī dažos augu izcelsmes produktos, tajā skaitā augļos un dārzeņos un uz tiem;
21) Komisijas 1999.gada 24.jūnija Direktīvas 1999/65/EK, ar ko groza Padomes Direktīvas 86/362/EEK un 90/642/EEK par pesticīdu atliekvielu maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu attiecīgi labībā un uz tās un dažos augu izcelsmes produktos, to skaitā augļos un dārzeņos un uz tiem;
22) Komisijas 1999.gada 14.jūlija Direktīvas 1999/71/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvām 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK par pesticīdu atliekvielu maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu labībā un uz tās, dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos un uz tiem, kā arī dažos augu izcelsmes produktos, to skaitā attiecīgi augļos un dārzeņos un uz tiem;
23) Komisijas 2000.gada 28.aprīļa Direktīvas 2000/24/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvās 76/895/EEK, 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK par maksimāli pieļaujamo pesticīdu atlieku līmeņu noteikšanu, attiecīgi graudaugos un uz tiem, dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos un uz tiem, kā arī dažos augu izcelsmes produktos, tajā skaitā augļos un dārzeņos un uz tiem;
24) Komisijas 2000.gada 22.jūnija Direktīvas 2000/42/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvām 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK par pesticīdu atliekvielu maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu labībā un uz tās, dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos un uz tiem, un dažos augu izcelsmes produktos, tajā skaitā attiecīgi augļos un dārzeņos un uz tiem;
25) Komisijas 2000.gada 25.jūlija Direktīvas 2000/48/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvām 86/362/EEK un 90/642/EEK par pesticīdu atliekvielu maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu attiecīgi labībā un uz tās un dažos augu izcelsmes produktos, tajā skaitā augļos un dārzeņos un uz tiem;
26) Komisijas 2000.gada 22.septembra Direktīvas 2000/57/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvai 76/895/EEK un 90/642/EEK par pesticīdu atlieku maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu attiecīgi augļos un dārzeņos un uz tiem, augu izcelsmes produktos, to skaitā augļos un dārzeņos un uz tiem;
27) Komisijas 2000.gada 22.septembra Direktīvas 2000/58/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvās 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK par maksimāli pieļaujamo pesticīdu atlieku līmeņu noteikšanu, attiecīgi graudaugos un uz tiem, dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos un uz tiem, kā arī dažos augu izcelsmes produktos, tajā skaitā augļos un dārzeņos un uz tiem;
28) Komisijas 2000.gada 18.decembra Direktīvas 2000/81/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvām 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK par pesticīdu atlieku maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu attiecīgi labībā un uz tās, dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos un uz tiem, kā arī dažos augu izcelsmes produktos, to skaitā augļos un dārzeņos un uz tiem;
29) Komisijas 2000.gada 20.decembra Direktīvas 2000/82/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvām 76/895/EEK, 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK par pesticīdu atlieku maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu attiecīgi augļos un dārzeņos un uz tiem, labībā un uz tās, dzīvnieku izcelsmes produktos un uz tiem un dažos augu izcelsmes produktos, to skaitā augļos un dārzeņos un uz tiem;
30) Komisijas 2001.gada 11.maija Direktīvas 2001/35/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvai 90/642/EEK par pesticīdu atlieku maksimāli pieļaujamā daudzuma noteikšanu dažos augu izcelsmes produktos, tostarp augļos un dārzeņos un uz tiem;
31) Komisijas 2001.gada 23.maija Direktīvas 2001/39/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvām 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK par pesticīdu atliekvielu maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu attiecīgi labībā un uz tās, dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos un uz tiem, kā arī dažos augu izcelsmes produktos, to skaitā augļos un dārzeņos un uz tiem;
32) Komisijas 2001.gada 28.jūnija Direktīvas 2001/48/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvām 86/362/EEK un 90/642/EEK par pesticīdu atlieku maksimālo līmeņu noteikšanu attiecīgi labībā un uz tās, dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos un uz tiem, kā arī noteiktos augu izcelsmes produktos, tostarp augļos un dārzeņos un uz tiem;
33) Komisijas 2001.gada 25.jūlija Direktīvas 2001/57/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvām 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK par pesticīdu atlieku maksimālo līmeņu noteikšanu attiecīgi labībā un uz tās, dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos un uz tiem, kā arī noteiktos augu izcelsmes produktos, tostarp augļos un dārzeņos un uz tiem;
34) Komisijas 2002.gada 30.janvāra Direktīvas 2002/5/EK, ar ko groza II pielikumu Padomes Direktīvai 90/642/EEK par pesticīdu atlieku maksimālā pieļaujamā daudzuma noteikšanu konkrētos augu izcelsmes produktos un uz tiem, ieskaitot augļus un dārzeņus;
35) Komisijas 2002.gada 26.februāra Direktīvas 2002/23/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvām 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK attiecībā uz pesticīdu atlieku maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu attiecīgi labībā un uz tās, dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos un uz tiem un dažos augu izcelsmes produktos, to skaitā augļos un dārzeņos un uz tiem;
36) Komisijas 2002.gada 17.maija Direktīvas 2002/42/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvām 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK attiecībā uz pesticīdu (bentazona un piridāta) atliekvielu maksimāli pieļaujamā daudzuma noteikšanu labībā un uz tās, dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos un uz tiem un dažos augu izcelsmes produktos, tajā skaitā augļos un dārzeņos un uz tiem;
37) Padomes 2002.gada 11.jūlija Direktīvas 2003/63/EK, ar ko nosaka Kopienas paraugu ņemšanas metodes pesticīdu atlieku oficiālajai kontrolei augu un dzīvnieku izcelsmes produktos un uz to virsmas un ar ko atceļ direktīvu 79/700/EEK;
38) Komisijas 2002.gada 16.jūlija Direktīvas 2002/66/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvās 76/895/EEK, 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK attiecīgi par pesticīdu atlieku maksimālo līmeņu noteikšanu augļos un dārzeņos un uz tiem, labībā un uz tās, dzīvnieku izcelsmes produktos un uz tiem, kā arī dažos augu izcelsmes produktos, tajā skaitā augļos un dārzeņos un uz tiem;
39) Komisijas 2002.gada 19.augusta Direktīvas 2002/71/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvās 76/895/EEK, 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK par pesticīdu atliekvielu (formotiona, dimetoāta un oksidemetonmetila) maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu labībā un uz tās, dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos un uz tiem un dažos augu izcelsmes produktos, tajā skaitā augļos un dārzeņos un uz tiem;
40) Komisijas 2002.gada 6.septembra Direktīvas 2002/76/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvām 86/362/EEK un 90/642/EEK par pesticīdu atliekvielu (metsulfuronmetila) maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu labībā un uz tās, kā arī dažos augu izcelsmes produktos, tajā skaitā augļos un dārzeņos un uz tiem;
41) Komisijas 2002.gada 2.oktobra Direktīvas 2002/79/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvām 76/895/EEK, 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK par pesticīdu atlieku maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu labībā un uz tās, dzīvnieku izcelsmes produktos un uz tiem, kā arī dažos augu izcelsmes produktos, to skaitā augļos un dārzeņos un uz tiem;
42) Komisijas 2002.gada 16.decembra Direktīvas 2002/97/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvām 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK attiecībā uz pesticīdu (2,4-D, triasulfurona un tifensulfurona metila) atlieku maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu labībā un uz tās, dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos un uz tiem un dažos augu izcelsmes produktos, to skaitā augļos un dārzeņos un uz tiem;
43) Komisijas 2002.gada 20.decembra Direktīvas 2002/100/EK, ar ko groza Padomes Direktīvu 90/642/EEK par azoksistrobīna maksimālajiem pieļaujamajiem atlieku daudzumiem;
44) Komisijas 2003.gada 18.jūlija Direktīvas 2003/60/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvām 76/895/EEK, 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK attiecīgi par konkrētu pesticīdu atlieku maksimālo pieļaujamo daudzumu noteikšanu labībā un uz tās, dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos un uz tiem, kā arī noteiktos augu izcelsmes produktos, ietverot augļus un dārzeņus un uz tiem;
45) Komisijas 2003.gada 20.jūnija Direktīvas 2003/62/EK, ar ko groza Padomes Direktīvas 86/362/EEK un 90/642/EEK attiecībā uz heksakonazola, klofentezīna, miklobutanila un prohlorāza atlieku maksimāli pieļaujamajiem daudzumiem;
46) Komisijas 2003.gada 11.jūlija Direktīvas 2003/69/EK, ar ko groza pielikumu Padomes Direktīvai 90/642/EEK attiecībā uz hlormekvata, lambda-cihalotrīna, krezoksimmetila, azoksistrobīna un dažu ditiokarbamātu maksimālajiem atlieku līmeņiem;
47) Komisijas 2003.gada 3.decembra Direktīvas 2003/113/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvām 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK par konkrētu pesticīdu atlieku maksimālo pieļaujamo daudzumu noteikšanu attiecīgi labībā un uz tās, dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos un uz tiem, kā arī konkrētos augu izcelsmes produktos un uz tiem, ieskaitot augļus un dārzeņus;
48) Komisijas 2003.gada 5.decembra Direktīvas 2003/118/EK, ar ko groza Padomes Direktīvu 76/895/EEK, 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK pielikumus attiecībā uz acefāta, 2,4-D un parationmetila maksimālajiem atlieku līmeņiem;
49) Komisijas 2004.gada 9.janvāra Direktīvas 2004/2/EK, ar ko groza Padomes Direktīvas 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK par fenamifosa maksimālo atlieku līmeni;
50) Komisijas 2004.gada 23.aprīļa Direktīvas 2004/59/EK, ar ko groza Padomes Direktīvu 90/642/EEK attiecībā uz tajā noteikto maksimālo brompropilāta atlieku līmeni;
51) Komisijas 2004.gada 26.aprīļa Direktīvas 2004/61/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvām 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK attiecībā uz maksimālajiem atlieku līmeņiem konkrētiem pesticīdiem, kurus aizliegts lietot Eiropas Kopienā;
52) Komisijas 2004.gada 24.septembra Direktīvas 2004/95/EK, ar ko groza Padomes Direktīvu 90/642/EEK attiecībā uz tajā noteikto bifentrīna un famoksadona atlieku maksimāli pieļaujamo daudzumu;
53) Komisijas 2004.gada 15.decembra Direktīvas 2004/115/EK, ar ko groza Padomes Direktīvu 90/642/EEK attiecībā uz tajā noteikto dažu pesticīdu atlieku maksimāli pieļaujamo daudzumu."
3. Izteikt 3.pielikuma 2.5.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.5. Metamidofoss, procimidons, manebs, mankocebs, metirāms, propinebs un cinebs
Nr. |
Produktu grupas, uz kurām attiecas |
Metamidofoss |
Procimidons |
Manebs, mankocebs, |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
1. |
Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: |
|||
1.1. |
citrusaugļi: |
0,2 |
0,02* |
5 |
apelsīni |
||||
citroni |
||||
greipfrūti |
||||
laimi |
||||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) |
||||
pampelmūzes |
||||
pārējie |
||||
1.2. |
koku rieksti (lobīti vai nelobīti): |
0,01* |
0,05* |
0,1* |
Indijas rieksti |
||||
Brazīlijas rieksti |
||||
ciedru rieksti |
||||
kastaņi |
||||
kokosrieksti |
||||
lazdu rieksti |
||||
Makadamijas rieksti |
||||
mandeles |
||||
pekanrieksti |
||||
pistācijas |
||||
valrieksti |
||||
pārējie |
||||
1.3. |
sulīgie augļi: |
0,05* |
3 |
|
āboli |
0,02* |
|||
aivas |
0,02* |
|||
bumbieri |
1 |
|||
pārējie |
0,02* |
|||
1.4. |
kauliņaugļi: |
|||
aprikozes |
0,1* |
2 |
||
ķirši |
0,01* |
0,02* |
1 |
|
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) |
0,05* |
2 |
||
plūmes |
0,3* |
1 |
||
pārējie |
0,01* |
2 |
0,05* |
|
1.5. |
ogas un sīkie augļi: |
|||
1.5.1. |
vīnogas: |
0,01* |
5 |
2 |
galda vīnogas |
||||
vīnogas pārstrādei |
||||
1.5.2. |
zemenes (izņemot meža) |
0,01* |
5 |
2 |
1.5.3. |
ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): |
0,01* |
0,05* |
|
avenes |
10 |
|||
kazenes |
||||
loganogas |
||||
pārējās |
0,02* |
|||
1.5.4. |
citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): |
0,01* |
0,02* |
|
dzērvenes |
||||
mellenes |
||||
ērkšķogas |
5 |
|||
jāņogas (sarkanās un baltās) |
5 |
|||
upenes |
5 |
|||
pārējās |
0,05* |
|||
1.5.5. |
savvaļas ogas un augļi |
0,01* |
0,02* |
0,05* |
1.6. |
dažādi augļi: |
0,01* |
||
ananasi |
||||
avokado |
||||
banāni |
||||
dateles |
||||
granāti |
||||
kivi augļi |
5 |
|||
kumkvats |
||||
liči |
||||
mango |
||||
olīvas |
5 |
|||
pasiflora |
||||
vīģes |
||||
pārējie |
0,02* |
0,05* |
||
2. |
Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: |
|||
2.1. |
sakņu un bumbuļu dārzeņi: |
0,01* |
0,02* |
|
galda bietes |
||||
batātes |
||||
burkāni |
0,2 |
|||
saldie kartupeļi |
||||
kāļi |
||||
mārrutki |
||||
pastinaki |
||||
plostbārdis |
0,2 |
|||
redīsi, rutki |
2 |
|||
sakņu pētersīļi |
||||
selerijas |
0,2 |
|||
topinambūrs |
||||
rāceņi |
||||
pārējie |
0,05* |
|||
2.2. |
sīpolu dārzeņi: |
0,01* |
||
ķiploki |
0,2 |
0,5 |
||
sīpoli |
0,2 |
0,5 |
||
šalotes |
0,2 |
0,5 |
||
vasaras sīpoli |
1 |
|||
pārējie |
0,02* |
0,05* |
||
2.3. |
augļu dārzeņi: |
|||
2.3.1. |
nakteņu dzimtas augi: |
2 |
||
baklažāni |
0,2 |
|||
paprika |
0,01* |
|||
tomāti |
0,5 |
3 |
||
pārējie |
0,01* |
2 |
||
2.3.2. |
ķirbjaugi ar ēdamu mizu: |
1 |
||
garaugļu gurķi |
1 |
0,5 |
||
īsaugļu gurķi |
2 |
|||
cukini |
2 |
|||
pārējie |
0,01* |
0,05* |
||
2.3.3. |
ķirbjaugi ar neēdamu mizu: |
0,01* |
1 |
0,5 |
arbūzi |
||||
melones |
||||
ķirbji |
||||
pārējie |
||||
2.3.4. |
cukurkukurūza |
0,01* |
0,02* |
0,05* |
2.4. |
krustziežu dzimtas dārzeņi: |
|||
2.4.1. |
ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: |
0,5* |
0,02* |
1 |
brokoļi (sparģeļkāposti) |
||||
ziedkāposti |
||||
pārējie |
||||
2.4.2. |
krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: |
0,5 |
0,02* |
1 |
rožkāposti (Briseles kāposti) |
||||
galviņkāposti |
||||
pārējie |
||||
2.4.3. |
krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: |
0,01* |
0,02* |
|
Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti |
||||
lapu kāposti |
2 |
|||
pārējie |
0,5 |
|||
2.4.4. |
kolrābji |
0,01* |
0,02* |
0,1* |
2.5. |
lapu dārzeņi un garšaugi: |
|||
2.5.1. |
salāti un salātveidīgie: |
5 |
5 |
|
kreses |
||||
salāti |
0,2 |
|||
salātu baldriņi |
||||
endīvijas |
||||
pārējie |
0,01* |
|||
2.5.2. |
spināti un tiem līdzīgie: |
0,01* |
0,02* |
0,05* |
spināti |
||||
biešu lapas (lapu bietes) |
||||
pārējie |
||||
2.5.3. |
ūdens kreses |
0,01* |
0,02* |
0,3 |
2.5.4. |
lapu cigoriņi |
0,01* |
2 |
0,2 |
2.5.5. |
garšaugi: |
0,01* |
0,02* |
5 |
kārveles |
||||
maurloki |
||||
pētersīļi |
||||
seleriju lapas |
||||
pārējie |
||||
2.6. |
pākšaugu dārzeņi (svaigi): |
|||
pupas (ar pākstīm) |
0,5* |
2 |
1 |
|
pupas (bez pākstīm) |
0,02* |
0,1 |
||
zirņi (ar pākstīm) |
0,5* |
1 |
1 |
|
zirņi (bez pākstīm) |
0,3* |
0,1 |
||
pārējie |
0,01* |
0,02* |
0,05* |
|
2.7. |
stublāju dārzeņi: |
0,02* |
||
artišoki |
0,1* |
|||
fenhelis |
||||
puravi |
0,01* |
3 |
||
rabarberi |
||||
selerijas |
0,5 |
|||
lapu artišoki |
||||
sparģeļi |
||||
pārējie |
0,01* |
0,05* |
||
2.8. |
sēnes: |
0,01* |
0,02* |
0,05* |
kultivētās sēnes |
||||
meža sēnes |
||||
3. |
Pākšaugi: |
0,01* |
0,05* |
|
lēcas |
||||
pupas |
||||
zirņi |
0,2* |
|||
pārējie |
0,02* |
|||
4. |
Eļļas augi: |
|||
kokvilnas sēklas |
0,1 |
|||
linsēklas |
||||
magoņu sēklas |
||||
rapšu sēklas |
1 |
0,5 |
||
saulespuķu sēklas |
0,1* |
|||
sinepju sēklas |
||||
sezama sēklas |
||||
sojas pupas |
1 |
|||
zemesrieksti |
||||
pārējie |
0,01* |
0,05* |
0,1* |
|
5. |
Kartupeļi: |
0,01* |
0,02* |
0,1 |
agrie kartupeļi |
||||
uzglabājamie kartupeļi |
||||
6. |
Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) |
0,1* |
0,1* |
0,1* |
7. |
Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus |
2 |
0,1* |
25" |
4. Izteikt 3.pielikuma 2.15.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.15. Dikofols, azoksistrobīns un metilkrezoksims
Nr. |
Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums |
Dikofols |
Azoksistrobīns |
Metilkrezoksims |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
1. |
Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: |
|||
1.1. |
citrusaugļi: |
2 |
1 |
1 |
apelsīni |
||||
citroni |
||||
greipfrūti |
||||
laimi |
||||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) |
||||
pampelmūzes |
||||
pārējie |
||||
1.2. |
koku rieksti (lobīti vai nelobīti): |
0,05* |
0,1* |
0,1* |
Indijas rieksti |
||||
Brazīlijas rieksti |
||||
ciedru rieksti |
||||
kastaņi |
||||
kokosrieksti |
||||
lazdu rieksti |
||||
Makadamijas rieksti |
||||
mandeles |
||||
pekanrieksti |
||||
pistācijas |
||||
valrieksti |
||||
pārējie |
||||
1.3. |
sulīgie augļi: |
0,02* |
0,05* |
0,2 |
āboli |
||||
aivas |
||||
bumbieri |
||||
pārējie |
||||
1.4. |
kauliņaugļi: |
0,02* |
0,05* |
0,05* |
aprikozes |
||||
ķirši |
||||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) |
||||
plūmes |
||||
pārējie |
||||
1.5. |
ogas un sīkie augļi: |
|||
1.5.1. |
vīnogas: |
2 |
2 |
1 |
galda vīnogas |
||||
vīnogas pārstrādei |
||||
1.5.2. |
zemenes (izņemot meža) |
0,02* |
2 |
1p |
1.5.3. |
ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): |
0,02* |
0,05* |
|
avenes |
3 |
|||
kazenes |
3 |
|||
loganogas |
||||
pārējās |
0,05* |
|||
1.5.4. |
citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): |
0,02* |
0,05* |
|
dzērvenes |
||||
mellenes |
||||
ērkšķogas |
1 |
|||
jāņogas (sarkanās un baltās) |
1 |
|||
upenes |
1 |
|||
pārējās |
0,05* |
|||
1.5.5. |
savvaļas ogas un augļi |
0,02* |
0,05* |
0,05* |
1.6. |
dažādi augļi: |
0,02* |
||
ananasi |
||||
avokado |
||||
banāni |
2 |
|||
dateles |
||||
granāti |
||||
kivi augļi |
||||
kumkvats |
||||
liči |
||||
mango |
||||
olīvas |
0,2 |
|||
pasiflora |
||||
vīģes |
||||
pārējie |
0,05* |
0,05* |
||
2. |
Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: |
|||
2.1. |
sakņu un bumbuļu dārzeņi: |
0,02* |
0,05* |
|
galda bietes |
||||
batātes |
||||
burkāni |
0,2 |
|||
jamss |
||||
kāļi |
||||
mārrutki |
0,2 |
|||
pastinaki |
0,2 |
|||
plostbārdis |
0,2 |
|||
redīsi, rutki |
||||
sakņu pētersīļi |
0,2 |
|||
selerijas |
0,3 |
|||
topinambūrs |
||||
rāceņi |
||||
pārējie |
0,05* |
|||
2.2. |
sīpolu dārzeņi: |
0,02* |
0,05* |
|
ķiploki |
||||
sīpoli |
||||
šalotes |
||||
vasaras sīpoli |
2 |
|||
pārējie |
0,05* |
|||
2.3. |
augļu dārzeņi: |
|||
2.3.1. |
nakteņu dzimtas augi: |
2 |
||
baklažāni |
0,5 |
|||
paprika |
1 |
|||
tomāti |
1 |
0,5 |
||
pārējie |
0,02* |
0,05* |
||
2.3.2. |
ķirbjaugi ar ēdamu mizu: |
0,2 |
1 |
0,05* |
garaugļu gurķi |
||||
īsaugļu gurķi |
||||
cukini |
||||
pārējie |
||||
2.3.3. |
ķirbjaugi ar neēdamu mizu: |
0,5 |
0,5 |
0,2 |
arbūzi |
||||
melones |
||||
ķirbji |
||||
pārējie |
||||
2.3.4. |
cukurkukurūza |
0,02* |
0,05* |
0,05* |
2.4. |
krustziežu dzimtas dārzeņi: |
0,02* |
0,05* |
|
2.4.1. |
ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: |
|||
brokoļi (sparģeļkāposti) |
0,5 |
|||
ziedkāposti |
0,5 |
|||
pārējie |
0,05* |
|||
2.4.2. |
krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: |
|||
rožkāposti (Briseles kāposti) |
0,1 |
|||
galviņkāposti |
0,3 |
|||
pārējie |
0,05* |
|||
2.4.3. |
krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: |
5 |
||
Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti |
||||
lapu kāposti |
||||
pārējie |
||||
2.4.4. |
kolrābji |
0,2 |
||
2.5. |
lapu dārzeņi un garšaugi: |
0,02* |
0,05* |
|
2.5.1. |
salāti un salātveidīgie: |
3 |
||
kreses |
||||
salāti |
||||
salātu baldriņi |
||||
endīvijas |
||||
pārējie |
||||
2.5.2. |
spināti un tiem līdzīgie: |
0,05* |
||
spināti |
||||
biešu lapas (lapu bietes) |
||||
pārējie |
||||
2.5.3. |
ūdens kreses |
0,05* |
||
2.5.4. |
lapu cigoriņi |
0,2 |
||
pārējie |
||||
2.5.5. |
garšaugi: |
3 |
||
kārveles |
||||
maurloki |
||||
pētersīļi |
||||
seleriju lapas |
||||
pārējie |
||||
2.6. |
pākšaugu dārzeņi (svaigi): |
0,02* |
0,05* |
|
pupas (ar pākstīm) |
1 |
|||
pupas (bez pākstīm) |
0,2 |
|||
zirņi (ar pākstīm) |
0,5 |
|||
zirņi (bez pākstīm) |
0,2 |
|||
pārējie |
0,05* |
|||
2.7. |
stublāju dārzeņi: |
0,02* |
0,05* |
|
artišoki |
||||
fenhelis |
||||
puravi |
0,1 |
|||
rabarberi |
||||
selerijas |
5 |
|||
lapu artišoki |
1 |
|||
sparģeļi |
||||
pārējie |
0,05* |
|||
2.8. |
sēnes: |
0,02* |
0,05* |
0,05* |
kultivētās sēnes |
||||
meža sēnes |
||||
3. |
Pākšaugi: |
0,02* |
0,1 |
0,05* |
lēcas |
||||
pupas |
||||
zirņi |
||||
pārējie |
||||
4. |
Eļļas augi: |
0,1* |
||
kokvilnas sēklas |
0,1 |
|||
linsēklas |
||||
magoņu sēklas |
||||
rapšu sēklas |
0,5 |
|||
saulespuķu sēklas (nelobītas) |
||||
saulespuķu sēklas (izlobītas) |
||||
sezama sēklas |
||||
sojas pupas |
0,5 |
|||
zemesrieksti |
||||
pārējie |
0,05* |
0,05* |
||
5. |
Kartupeļi: |
0,02* |
0,05* |
0,05* |
agrie kartupeļi |
||||
uzglabājamie kartupeļi |
||||
6. |
Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) |
20 |
0,1 |
0,1* |
7. |
Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus |
50 |
20 |
0,1*" |
5.Aizstāt 3.pielikuma 2.27.apakšnodaļas nosaukumā un 4.ailes nosaukumā vārdu "metilpirimifoss" ar vārdu "pirimifosmetils".
6. Izteikt 3.pielikuma 2.27.apakšnodaļas 2.4.apakšpunktu šādā redakcijā:
"2.4. |
krustziežu dzimtas dārzeņi: |
0,05* |
||
2.4.1. |
ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: |
1 |
||
brokoļi (sparģeļkāposti) |
0,2 |
5 |
||
ziedkāposti |
||||
pārējie |
0,05* |
0,05* |
||
2.4.2. |
krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: |
0,05* |
0,05* |
|
rožkāposti (Briseles kāposti) |
2 |
|||
galviņkāposti |
||||
pārējie |
0,05* |
|||
2.4.3. |
krustziežu dzimtas lapiņu dārzeņi: |
0,05* |
0,05* |
0,05* |
Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti |
||||
lapu kāposti |
||||
pārējie |
||||
2.4.4. |
kolrābji |
0,05* |
0,05* |
0,05*" |
7. Izteikt 3.pielikuma 2.29.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.29. Furatiokarbs, benalaksils un metalaksils
Nr. |
Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums |
Furatiokarbs |
Benalaksils |
Metalaksils*40 |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
1. |
Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: |
|||
1.1. |
citrusaugļi: |
0,05* |
0,05* |
0,5p2 |
apelsīni |
||||
citroni |
||||
greipfrūti |
||||
laimi |
||||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) |
||||
pampelmūzes |
||||
pārējie |
||||
1.2. |
koku rieksti (lobīti vai nelobīti): |
0,05* |
0,05* |
0,05* p2 |
Indijas rieksti |
||||
Brazīlijas rieksti |
||||
ciedru rieksti |
||||
kastaņi |
||||
kokosrieksti |
||||
lazdu rieksti |
||||
Makadamijas rieksti |
||||
mandeles |
||||
pekanrieksti |
||||
pistācijas |
||||
valrieksti |
||||
pārējie |
||||
1.3. |
sulīgie augļi: |
0,05* |
0,05* |
1 p2 |
āboli |
||||
aivas |
||||
bumbieri |
||||
pārējie |
||||
1.4. |
kauliņaugļi: |
0,05* |
0,05* |
0,05* p2 |
aprikozes |
||||
ķirši |
||||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) |
||||
plūmes |
||||
pārējie |
||||
1.5. |
ogas un sīkie augļi: |
0,05* |
||
1.5.1. |
vīnogas: |
0,2 |
||
galda vīnogas |
2 p2 |
|||
vīnogas pārstrādei |
1 p2 |
|||
1.5.2. |
zemenes (izņemot meža) |
0,05* |
0,5 p2 |
|
1.5.3. |
ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): |
0,05* |
0,05* p2 |
|
avenes |
||||
kazenes |
||||
loganogas |
||||
pārējās |
||||
1.5.4. |
citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): |
0,05* |
0,05* p2 |
|
dzērvenes |
||||
mellenes |
||||
ērkšķogas |
||||
jāņogas (sarkanās un baltās) |
||||
upenes |
||||
pārējās |
||||
1.5.5. |
savvaļas ogas un augļi |
0,05* |
0,05* p2 |
|
1.6. |
dažādi augļi: |
0,05* |
0,05* |
0,05* p2 |
ananasi |
||||
avokado |
||||
banāni |
||||
dateles |
||||
granāti |
||||
kivi augļi |
||||
kumkvats |
||||
liči |
||||
mango |
||||
olīvas |
||||
papaija |
||||
pasiflora |
||||
vīģes |
||||
pārējie |
||||
2. |
Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: |
|||
2.1. |
sakņu un bumbuļu dārzeņi: |
0,05* |
0,05* |
|
galda bietes |
||||
batātes |
||||
burkāni |
0,1 p2 |
|||
saldie kartupeļi |
||||
kāļi |
||||
mārrutki |
||||
pastinaki |
0,1 p2 |
|||
plostbārdis |
||||
redīsi, rutki |
||||
sakņu pētersīļi |
||||
selerijas |
||||
topinambūrs |
||||
rāceņi |
||||
pārējie |
0,05* p2 |
|||
2.2. |
sīpolu dārzeņi: |
0,05* |
||
ķiploki |
0,5 p2 |
|||
sīpoli |
0,2 |
0,5 |
||
šalotes |
0,5 |
|||
vasaras sīpoli |
0,2 |
|||
pārējie |
0,05* |
0,05* |
||
2.3. |
augļu dārzeņi: |
0,05* |
||
2.3.1. |
nakteņu dzimtas augi: |
|||
baklažāni |
0,2 |
|||
paprika |
0,2 |
0,5 p2 |
||
tomāti |
0,2 |
0,2 p2 |
||
pārējie |
0,05* |
0,05* p2 |
||
2.3.2. |
ķirbjaugi ar ēdamu mizu: |
0,05* |
||
garaugļu gurķi |
0,5 p2 |
|||
īsaugļu gurķi |
||||
cukini |
||||
pārējie |
0,05* p2 |
|||
2.3.3. |
ķirbjaugi ar neēdamu mizu: |
|||
arbūzi |
0,1 |
0,2 p2 |
||
melones |
0,1 |
0,2 p2 |
||
ķirbji |
||||
pārējie |
0,05* |
0,05* p2 |
||
2.3.4. |
cukurkukurūza |
0,05* |
0,05* p2 |
|
2.4. |
krustziežu dzimtas dārzeņi: |
0,05* |
||
2.4.1. |
ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: |
0,1 |
0,1 p2 |
|
brokoļi (sparģeļkāposti) |
||||
ziedkāposti |
||||
pārējie |
||||
2.4.2. |
krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: |
0,05* |
||
rožkāposti (Briseles kāposti) |
||||
galviņkāposti |
1 p2 |
|||
pārējie |
0,05* p2 |
|||
2.4.3. |
krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: |
0,05* |
||
Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti |
||||
Lapu kāposti |
0,2 p2 |
|||
pārējie |
0,05* p2 |
|||
2.4.4. |
kolrābji |
0,05* |
0,05* p2 |
|
2.5. |
lapu dārzeņi un garšaugi: |
0,05* |
||
2.5.1. |
salāti un salātveidīgie: |
|||
kreses |
||||
salāti |
0,5 |
2 p2 |
||
salātu baldriņi |
||||
endīvijas |
1 p2 |
|||
pārējie |
0,05* |
0,05* p2 |
||
2.5.2. |
spināti un tiem līdzīgie: |
0,05* |
0,05* p2 |
|
spināti |
||||
biešu lapas (lapu bietes) |
||||
pārējie |
||||
2.5.3. |
ūdens kreses |
0,05* |
0,05* p2 |
|
2.5.4. |
lapu cigoriņi |
0,05* |
0,3 p2 |
|
2.5.5. |
garšaugi: |
0,05* |
1 p2 |
|
kārveles |
||||
maurloki |
||||
pētersīļi |
||||
seleriju lapas |
||||
pārējie |
||||
2.6. |
pākšaugu dārzeņi (svaigi): |
0,05* |
0,05* |
0,05* p2 |
pupas (ar pākstīm) |
||||
pupas (bez pākstīm) |
||||
zirņi (ar pākstīm) |
||||
zirņi (bez pākstīm) |
||||
pārējie |
||||
2.7. |
stublāju dārzeņi: |
0,05* |
0,05* |
|
artišoki |
||||
fenhelis |
||||
puravi |
0,2 p2 |
|||
rabarberi |
||||
selerijas |
||||
lapu artišoki |
||||
sparģeļi |
||||
pārējie |
0,05* p2 |
|||
2.8. |
sēnes: |
0,05* |
0,05* |
0,05* p2 |
kultivētās sēnes |
||||
meža sēnes |
||||
3. |
Pākšaugi: |
0,05* |
0,05* |
0,05* p2 |
lēcas |
||||
pupas |
||||
zirņi |
||||
pārējie |
||||
4. |
Eļļas augi: |
0,05* |
0,05* |
0,1* p2 |
kokvilnas sēklas |
||||
linsēklas |
||||
magoņu sēklas |
||||
rapšu sēklas |
||||
saulespuķu sēklas (nelobītas) |
||||
saulespuķu sēklas (izlobītas) |
||||
sezama sēklas |
||||
sinepes |
||||
sojas pupas |
||||
zemesrieksti |
||||
pārējie |
||||
5. |
Kartupeļi: |
0,05* |
0,05* |
0,05* p2 |
agrie kartupeļi |
||||
uzglabājamie kartupeļi |
||||
6. |
Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) |
0,1* |
0,1* |
0,1* p2 |
7. |
Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus |
5 |
0,1* |
10 p2" |
8. Izteikt 3.pielikuma 2.41.apakšnodaļas 1.5.3. un 1.5.4.apakšpunktu šādā redakcijā:
"1.5.3. |
ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): |
1 |
" |
|
avenes |
||||
kazenes |
||||
loganogas |
||||
pārējās |
||||
1.5.4. |
citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): |
1 |
||
dzērvenes |
||||
mellenes |
||||
ērkšķogas |
||||
jāņogas (sarkanās un baltās) |
||||
upenes |
||||
pārējās |
9.Aizstāt 3.pielikuma 2.41.apakšnodaļas 7.punkta 4.ailē skaitli "0,1*" ar skaitli "10".
10.Izteikt 3.pielikuma 2.42.apakšnodaļas 1.5.3. un 1.5.4.apakšpunktu šādā redakcijā:
"1.5.3. |
ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): |
|||
avenes |
1 |
|||
kazenes |
1 |
|||
loganogas |
||||
pārējās |
0,02* |
|||
1.5.4. |
citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): |
|||
dzērvenes |
||||
mellenes |
||||
ērkšķogas |
1 |
|||
jāņogas (sarkanās un baltās) |
1 |
|||
upenes |
1 |
|||
pārējās |
0,02*" |
11. Izteikt 3.pielikuma 2.42.apakšnodaļas 2.1.apakšpunktu šādā redakcijā:
"2.1. |
sakņu un bumbuļu dārzeņi: |
|||
galda bietes |
||||
batātes |
||||
burkāni |
0,2 |
|||
saldie kartupeļi |
||||
kāļi |
||||
mārrutki |
0,2 |
|||
pastinaks |
0,2 |
|||
plostbārdis |
||||
redīsi, rutki |
||||
sakņu pētersīļi |
0,2 |
|||
selerijas |
||||
topinambūrs |
||||
rāceņi |
||||
pārējie |
0,02*" |
12. Izteikt 3.pielikuma 2.42.apakšnodaļas 2.5.apakšpunktu šādā redakcijā:
"2.5. |
lapu dārzeņi un garšaugi: |
|||
2.5.1. |
salāti un salātveidīgie: |
|||
kreses |
||||
salāti |
||||
salātu baldriņi |
5 |
|||
endīvijas |
||||
pārējie |
0,02* |
|||
2.5.2. |
spināti un tiem līdzīgie: |
0,02* |
||
spināti |
||||
biešu lapas (lapu bietes) |
||||
pārējie |
||||
2.5.3. |
ūdens kreses |
0,02* |
||
2.5.4. |
lapu cigoriņi |
0,02* |
||
2.5.5. |
garšaugi: |
0,02* |
||
kārveles |
||||
maurloki |
||||
pētersīļi |
||||
seleriju lapas |
||||
pārējie |
" |
13.Izteikt 3.pielikuma 2.43.apakšnodaļas 1.5.4.apakšpunktu šādā redakcijā:
"1.5.4. |
citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): |
|||
dzērvenes |
" |
|||
mellenes |
||||
ērkšķogas |
||||
jāņogas (sarkanās un baltās) |
0,5 |
|||
upenes |
0,5 |
|||
pārējās |
0,05* |
14.Izteikt 3.pielikuma 2.43.apakšnodaļas 2.3.3.apakšpunktu šādā redakcijā:
"2.3.3. |
ķirbjaugi ar ēdamu mizu: |
0,1 |
0,05*" |
|
arbūzi |
||||
melones |
||||
ķirbji |
||||
pārējie |
15. Izteikt 3.pielikuma 2.48.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.48. Pikolinafēns, iprovalikarbs un prosulfurons
Nr. |
Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums |
Pikolinafēns |
Iprovalikarbs |
Prosulfurons |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
1. |
Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: |
0,05*p |
0,02*p |
|
1.1. |
citrusaugļi: |
0,05*p2 |
||
apelsīni |
||||
citroni |
||||
greipfrūti |
||||
laimi |
||||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) |
||||
pampelmūzes |
||||
Pārējie |
||||
1.2. |
koku rieksti (lobīti vai nelobīti): |
0,05* p2 |
||
Indijas rieksti |
||||
Brazīlijas rieksti |
||||
ciedru rieksti |
||||
kastaņi |
||||
kokosrieksti |
||||
lazdu rieksti |
||||
Makadamijas rieksti |
||||
mandeles |
||||
pekanrieksti |
||||
pistācijas |
||||
valrieksti |
||||
pārējie |
||||
1.3. |
sulīgie augļi: |
0,05* p2 |
||
āboli |
||||
aivas |
||||
bumbieri |
||||
pārējie |
||||
1.4. |
kauliņaugļi: |
0,05* p2 |
||
aprikozes |
||||
ķirši |
||||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) |
||||
plūmes |
||||
pārējie |
||||
1.5. |
ogas un sīkie augļi: |
|||
1.5.1. |
vīnogas: |
2 p2 |
||
galda vīnogas |
||||
vīnogas pārstrādei |
||||
1.5.2. |
zemenes (izņemot meža) |
0,05* p2 |
||
1.5.3. |
ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): |
0,05* p2 |
||
avenes |
||||
kazenes |
||||
loganogas |
||||
pārējās |
||||
1.5.4. |
citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): |
0,05* p2 |
||
dzērvenes |
||||
mellenes |
||||
ērkšķogas |
||||
jāņogas (sarkanās un baltās) |
||||
upenes |
||||
pārējās |
||||
1.5.5. |
savvaļas ogas un augļi |
0,05* p2 |
||
1.6. |
dažādi augļi: |
0,05* p2 |
||
ananasi |
||||
avokado |
||||
banāni |
||||
dateles |
||||
granāti |
||||
kivi augļi |
||||
kumkvats |
||||
liči |
||||
mango |
||||
olīvas |
||||
pasiflora |
||||
vīģes |
||||
pārējie |
||||
2. |
Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: |
0,05*p |
0,02*p |
|
2.1. |
sakņu un bumbuļu dārzeņi: |
0,05* p2 |
||
galda bietes |
||||
batātes |
||||
burkāni |
||||
jamss |
||||
kāļi |
||||
mārrutki |
||||
pastinaki |
||||
plostbārdis |
||||
redīsi, rutki |
||||
sakņu pētersīļi |
||||
selerijas |
||||
topinambūrs |
||||
rāceņi |
||||
pārējie |
||||
2.2. |
sīpolu dārzeņi: |
|||
ķiploki |
||||
sīpoli |
0,1 p2 |
|||
šalotes |
||||
vasaras sīpoli |
||||
pārējie |
0,05* p2 |
|||
2.3. |
augļu dārzeņi: |
|||
2.3.1. |
nakteņu dzimtas augi: |
|||
baklažāni |
||||
paprika |
||||
tomāti |
1 p2 |
|||
pārējie |
0,05* p2 |
|||
2.3.2. |
ķirbjaugi ar ēdamu mizu: |
|||
garaugļu gurķi |
0,1 p2 |
|||
īsaugļu gurķi |
0,1 p2 |
|||
cukini |
0,1 p2 |
|||
pārējie |
0,05* p2 |
|||
2.3.3. |
ķirbjaugi ar neēdamu mizu: |
|||
arbūzi |
0,2 p2 |
|||
melones |
0,2 p2 |
|||
ķirbji |
||||
pārējie |
0,05* p2 |
|||
2.3.4. |
cukurkukurūza |
0,05* p2 |
||
2.4. |
krustziežu dzimtas dārzeņi: |
0,05* p2 |
||
2.4.1. |
ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: |
|||
brokoļi (sparģeļkāposti) |
||||
ziedkāposti |
||||
pārējie |
||||
2.4.2. |
krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: |
|||
rožkāposti (Briseles kāposti) |
||||
galviņkāposti |
||||
pārējie |
||||
2.4.3. |
krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: |
|||
Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti |
||||
lapu kāposti |
||||
pārējie |
||||
2.4.4. |
kolrābji |
|||
2.5. |
lapu dārzeņi un garšaugi |
|||
2.5.1. |
salāti un salātveidīgie: |
1 p2 |
||
kreses |
||||
salāti |
||||
salātu baldriņi |
||||
endīvijas |
||||
pārējie |
||||
2.5.2. |
spināti un tiem līdzīgie: |
0,05* p2 |
||
spināti |
||||
biešu lapas (lapu bietes) |
||||
pārējie |
||||
2.5.3. |
ūdens kreses |
0,05* p2 |
||
2.5.4. |
lapu cigoriņi |
0,05* p2 |
||
pārējie |
||||
2.5.5. |
garšaugi: |
0,05* p2 |
||
kārveles |
||||
maurloki |
||||
pētersīļi |
||||
seleriju lapas |
||||
pārējie |
||||
2.6. |
pākšaugu dārzeņi (svaigi): |
0,05* p2 |
||
pupas (ar pākstīm) |
||||
pupas (bez pākstīm) |
||||
zirņi (ar pākstīm) |
||||
zirņi (bez pākstīm) |
||||
pārējie |
||||
2.7. |
stublāju dārzeņi: |
0,05* p2 |
||
artišoki |
||||
fenhelis |
||||
puravi |
||||
rabarberi |
||||
selerijas |
||||
lapu artišoki |
||||
sparģeļi |
||||
pārējie |
||||
2.8. |
sēnes: |
0,05* p2 |
||
kultivētās sēnes |
||||
meža sēnes |
||||
3. |
Pākšaugi: |
0,05*p |
0,05* p2 |
0,05*p |
lēcas |
||||
pupas |
||||
zirņi |
||||
pārējie |
||||
4. |
Eļļas augi: |
0,1*p |
0,1* p2 |
0,1*p |
kokvilnas sēklas |
||||
linsēklas |
||||
magoņu sēklas |
||||
rapšu sēklas |
||||
saulespuķu sēklas (nelobītas) |
||||
saulespuķu sēklas (izlobītas) |
||||
sezama sēklas |
||||
sojas pupas |
||||
zemesrieksti |
||||
pārējie |
||||
5. |
Kartupeļi: |
0,05*p |
0,05* p2 |
0,02*p |
agrie kartupeļi |
||||
uzglabājamie kartupeļi |
||||
6. |
Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) |
0,1*p |
0,1* p2 |
0,1*p |
7. |
Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus |
0,1*p |
0,1* p2 |
0,1*p" |
16. Izteikt 3.pielikuma 2.49.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.49. Sulfosulfurons, fenheksamīds un metil-s-acibenzolārs
Nr. |
Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums |
Sulfosulfurons |
Fenheksamīds |
Metil-s-acibenzolārs |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
1. |
Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: |
0,05*p |
||
1.1. |
citrusaugļi: |
0,05*p2 |
0,02*p |
|
apelsīni |
||||
citroni |
||||
greipfrūti |
||||
laimi |
||||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) |
||||
pampelmūzes |
||||
pārējie |
||||
1.2. |
koku rieksti (lobīti vai nelobīti): |
0,05* p2 |
||
Indijas rieksti |
||||
Brazīlijas rieksti |
||||
ciedru rieksti |
||||
kastaņi |
||||
kokosrieksti |
||||
lazdu rieksti |
0,1*p |
|||
Makadamijas rieksti |
||||
mandeles |
||||
pekanrieksti |
||||
pistācijas |
||||
valrieksti |
||||
pārējie |
0,02*p |
|||
1.3. |
sulīgie augļi: |
0,05* p2 |
||
āboli |
||||
aivas |
||||
bumbieri |
0,02*p |
|||
pārējie |
0,02*p |
|||
1.4. |
kauliņaugļi: |
0,02*p |
||
aprikozes |
5 p2 |
|||
ķirši |
5 p2 |
|||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) |
5 p2 |
|||
plūmes |
1 p2 |
|||
pārējie |
0,05* p2 |
|||
1.5. |
ogas un sīkie augļi: |
0,02*p |
||
1.5.1. |
vīnogas: |
5 p2 |
||
galda vīnogas |
||||
vīnogas pārstrādei |
||||
1.5.2. |
zemenes (izņemot meža) |
5 p2 |
||
1.5.3. |
ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): |
10 p2 |
||
avenes |
||||
kazenes |
||||
loganogas |
||||
pārējās |
||||
1.5.4. |
citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): |
5 p2 |
||
dzērvenes |
||||
mellenes |
||||
ērkšķogas |
||||
jāņogas (sarkanās un baltās) |
||||
upenes |
||||
pārējās |
||||
1.5.5. |
savvaļas ogas un augļi |
0,05* p2 |
||
1.6. |
dažādi augļi: |
|||
ananasi |
||||
avokado |
||||
banāni |
0,1 p |
|||
dateles |
||||
granāti |
||||
kivi augļi |
10 p2 |
|||
kumkvats |
||||
liči |
||||
mango |
0,5 p |
|||
olīvas |
||||
pasiflora |
||||
vīģes |
||||
pārējie |
0,05* p2 |
0,02*p |
||
2. |
Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: |
0,05*p |
||
2.1. |
sakņu un bumbuļu dārzeņi: |
0,05* p2 |
0,02*p |
|
galda bietes |
||||
batātes |
||||
burkāni |
||||
jamss |
||||
kāļi |
||||
mārrutki |
||||
pastinaki |
||||
plostbārdis |
||||
redīsi, rutki |
||||
sakņu pētersīļi |
||||
selerijas |
||||
topinambūrs |
||||
rāceņi |
||||
pārējie |
||||
2.2. |
sīpolu dārzeņi: |
0,05* p2 |
0,02*p |
|
ķiploki |
||||
sīpoli |
||||
šalotes |
||||
vasaras sīpoli |
||||
pārējie |
||||
2.3. |
augļu dārzeņi: |
|||
2.3.1. |
nakteņu dzimtas augi: |
|||
baklažāni |
1 p2 |
|||
paprika |
2 p2 |
|||
tomāti |
1 p2 |
1 p |
||
pārējie |
0,05* p2 |
0,02*p |
||
2.3.2. |
ķirbjaugi ar ēdamu mizu: |
1 p2 |
0,02*p |
|
garaugļu gurķi |
||||
īsaugļu gurķi |
||||
cukini |
||||
pārējie |
||||
2.3.3. |
ķirbjaugi ar neēdamu mizu: |
0,05* p2 |
0,02*p |
|
arbūzi |
||||
melones |
||||
ķirbji |
||||
pārējie |
||||
2.3.4. |
cukurkukurūza |
0,05* p2 |
0,02*p |
|
2.4. |
krustziežu dzimtas dārzeņi: |
0,05* p2 |
0,02*p |
|
2.4.1. |
ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: |
|||
brokoļi (sparģeļkāposti) |
||||
ziedkāposti |
||||
pārējie |
||||
2.4.2. |
krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: |
|||
rožkāposti (Briseles kāposti) |
||||
galviņkāposti |
||||
pārējie |
||||
2.4.3. |
krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: |
|||
Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti |
||||
lapu kāposti |
||||
pārējie |
||||
2.4.4. |
kolrābji |
|||
2.5. |
lapu dārzeņi un garšaugi |
0,02*p |
||
2.5.1. |
salāti un salātveidīgie: |
|||
kreses |
||||
salāti |
30 p2 |
|||
salātu baldriņi |
||||
endīvijas |
||||
pārējie |
0,05* p2 |
|||
2.5.2. |
spināti un tiem līdzīgie: |
0,05* p2 |
||
spināti |
||||
biešu lapas (lapu bietes) |
||||
pārējie |
||||
2.5.3. |
ūdens kreses |
0,05* p2 |
||
2.5.4. |
lapu cigoriņi |
0,05* p2 |
||
2.5.5. |
garšaugi: |
0,05* p2 |
||
kārveles |
||||
maurloki |
||||
pētersīļi |
||||
seleriju lapas |
||||
pārējie |
||||
2.6. |
pākšaugu dārzeņi (svaigi): |
0,05* p2 |
0,02*p |
|
pupas (ar pākstīm) |
||||
pupas (bez pākstīm) |
||||
zirņi (ar pākstīm) |
||||
zirņi (bez pākstīm) |
||||
pārējie |
||||
2.7. |
stublāju dārzeņi: |
0,05* p2 |
0,02*p |
|
artišoki |
||||
fenhelis |
||||
puravi |
||||
rabarberi |
||||
selerijas |
||||
lapu artišoki |
||||
sparģeļi |
||||
pārējie |
||||
2.8. |
sēnes: |
0,05* p2 |
0,02*p |
|
kultivētās sēnes |
||||
meža sēnes |
||||
3. |
Pākšaugi: |
0,05*p |
0,05* p2 |
0,02*p |
lēcas |
||||
pupas |
||||
zirņi |
||||
pārējie |
||||
4. |
Eļļas augi: |
0,1*p |
0,1* p2 |
0,05*p |
kokvilnas sēklas |
||||
linsēklas |
||||
magoņu sēklas |
||||
rapšu sēklas |
||||
saulespuķu sēklas (nelobītas) |
||||
saulespuķu sēklas (izlobītas) |
||||
sezama sēklas |
||||
sojas pupas |
||||
zemesrieksti |
||||
pārējie |
||||
5. |
Kartupeļi: |
0,05*p |
0,05* p2 |
0,02*p |
agrie kartupeļi |
||||
uzglabājamie kartupeļi |
||||
6. |
Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) |
0,1*p |
0,1* p2 |
0,05*p |
7. |
Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus |
0,1*p |
0,1* p2 |
0,05*p" |
17. Aizstāt 3.pielikuma piezīmē tekstu "p1 - līdz 2007.gada 31.decembrim noteiktais maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums Eiropas Savienībā" ar tekstu "p2 - līdz 2009.gada 11.janvārim noteiktais maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums Eiropas Savienībā".
18. Papildināt 3.pielikuma piezīmes ar tekstu šādā redakcijā:
"40. Izomēru summa."
Zemkopības ministrs M.Roze