• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar bērnu un ģimenes lietu ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.2005., Nr. 138 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115588

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar EDSO Parlamentārās asamblejas prezidentu

Vēl šajā numurā

01.09.2005., Nr. 138

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar bērnu un ģimenes lietu ministru

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 31.augustā, tiekoties ar bērnu un ģimenes lietu ministru Ainaru Baštiku, izteica satraukumu par bāriņtiesu darbības kapacitāti, it īpaši Rīgā. Pēc tikšanās prezidente žurnālistiem sacīja, ka vērsīsies pie Rīgas mēra Aivara Aksenoka ar lūgumu izskatīt pašvaldības bāriņtiesas darba kapacitāti un izrietoši no tā arī tās profesionalitāti. Prezidentes rūpes izraisīja vairākkārt saņemtās sūdzības saistībā ar adopciju sistēmu. V.Vīķe-Freiberga lūdza arī ministru pēc iespējas pamatīgāk izvērtēt bāriņtiesu atzinumus un ar katru bērna adopcijas lietu saistītos materiālus.
Prezidente novērtēja ministrijas aizsākto darbu jauno ģimeņu atbalstīšanā un neapzinīgo tēvu saukšanā pie atbildības, izveidojot Uzturlīdzekļu garantiju fondu. Abas puses lielu uzmanību pievērsa arī plašākai sociālajai problēmai – kvalitatīva darbaspēka trūkumam, kam par iemeslu ir arī valsts demogrāfija un sociāli nelabvēlīgu faktoru ietekme uz jauniešiem.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!