• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Putins grib "likvidēt" revolūciju". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2000., Nr. 350/352 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11559

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Putins un Šrēders viens otru uzrunā ar "tu""

Vēl šajā numurā

06.10.2000., Nr. 350/352

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Putins grib "likvidēt" revolūciju"

"Komsomoļskaja pravda"

— 2000.09.27.

Valsts dome saņēmusi sensacionālu dokumentu — prezidenta projektu federālajam likumam par izmaiņām Krievijas Federācijas Darba likumu kodeksa 65.pantā, kur ir runa par svētku dienām.

Putins iesaka izņemt no kalendāra ar sarkanu krāsu iezīmēto 7.novembri un Lielās oktobra sociālistiskās revolūcijas gadadienas vietā atzīmēt saskaņas un samierināšanās dienu. Līdz pat šim laikam šim datumam bija it kā divējāda nozīme: pēc likuma bija jāiedzer par Lielo oktobri, bet saskaņā ar Jeļcina dekrētu — it kā ne.

Ja parlamentārieši atbalstīs "tostus saucošā" prezidenta svētku iniciatīvas, mūsu kalendārā parādīsies vēl viens "likumīgs" datums — 12.decembris. Konstitūcijas diena, kuru kopš 1993.gada līdz pat šun laikam "apmazgājām" arī saskaņā ar Jeļcina dekrētu.

Vienkāršāk kļūs ar suminājumu saukšanu arī 12.jūnijā. Krievijas Federācijas valstiskās suverenitātes deklarācijas pieņemšanas dienas vietā, ko atzīmēja gan kā Neatkarības dienu ("No kā?" — bija neizpratnē dzerošā publika), gan kā Krievijas valstiskuma svētkus ("Bez pusstopa skaidrībā netiksi!"), prezidents iesaka kalendārā iekļaut lakonisko nosaukumu "Krievijas diena". Bet tas nozīmē, ka saskandināt varēs ar vārdiem: "Par Krieviju!"

Kas attiecas uz pārējiem lielajiem svētkiem, tad tos Vladimirs Vladimirovičs "likvidēt" pagaidām negrasās: 1.un 2.janvāris — Jaungads, 7. — Kristus dzimšana, 8.marts — Starptautiskā sieviešu diena, 1.un 2.maijs — Pavasara un darba svētki (darbaļaužu starptautiskā solidaritāte jau agrāk tika atcelta), 9.maijs — Uzvaras diena.

Nu, tad par Putinu!

Aleksandrs Gamovs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!