• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Brazīlijas vēstnieka iepazīšanās vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.2005., Nr. 138 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115591

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Precizējot iepriekš publicēto

Vēl šajā numurā

01.09.2005., Nr. 138

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Brazīlijas vēstnieka iepazīšanās vizītēm

Pie Saeimas priekšsēdētājas biedres

Otrdien, 30.augustā, Saeimas priekšsēdētājas biedre Vineta Muižniece tikās ar Brazīlijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Oto Agripino Maiju.
Tikšanās laikā akcentētas abu valstu divpusējās sadarbības paplašināšanas iespējas.
Saeimas priekšsēdētājas biedre V.Muižniece sveica Brazīlijas vēstnieku O.A.Maiju Saeimā un pastāstīja, ka, lai gan pašlaik nenotiek sesijas, parlamentā ir īpaša darba diena – tiek izskatīti šā gada budžeta grozījumi. V.Muižniece atzina, ka lielais ģeogrāfiskais attālums un atšķirīgā vēsture var būt par šķērsli attiecību padziļināšanai, tomēr pēc Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā (ES) Latvija tieši piedalās ES un Brazīlijas dialogā un kontaktu aktivizēšanai ir liels potenciāls.
Arī O.A.Maija uzsvēra Latvijas un Brazīlijas sadarbības padziļināšanas nozīmi, īpaši tādēļ, ka Brazīlijā dzīvo vislielākā latviešu kopiena Latīņamerikā.
Puses bija vienisprātis, ka turpmāk attiecības kļūs dinamiskākas un to aktivizēšanai izmantojama sadarbība starptautisko organizāciju ietvaros.

Saeimas preses dienests

Pie ārlietu ministra

Otrdien, 30.augustā, ārlietu ministrs Artis Pabriks tikās ar Brazīlijas vēstnieku Latvijā Oto Agripinu Maiju, kurš uzturas Latvijā akreditācijas vizītē. Sarunas dalībnieki apsprieda ANO reformas gaitu un divpusējās attiecības.
Vēstnieks pateicās Artim Pabrikam par Latvijas atbalstu Brazīlijai saistībā ar ANO Drošības padomes paplašināšanu. Brazīlijas diplomāts uzsvēra nepieciešamību panākt dalībvalstu vienošanos par jautājumiem, kas ir svarīgi Apvienoto Nāciju reformas procesā. Abas puses vienojās, ka turpinās veiksmīgo sadarbību starptautiskajās organizācijās.
Brazīlijas vēstnieks uzsvēra Latvijas dalības Eiropas Savienībā lielo nozīmi arī abu valstu divpusējo attiecību paplašināšanā. Amatpersonas pārrunāja konkrētus turpmākās sadarbības virzienus. Artis Pabriks uzsvēra Latvijas ieinteresētību risināt jautājumu par bezvīzu ieceļošanas kārtību Latvijas pilsoņiem Brazīlijā. Ārlietu ministrs un Brazīlijas vēstnieks vienojās organizēt abu valstu augstu amatpersonu vizītes, strādāt pie līguma par izvairīšanos no nodokļu dubultās uzlikšanas, kā arī līguma par savstarpējo palīdzību muitas lietās noslēgšanas. Vēstnieks norādīja, ka arī lielā latviešu izcelsmes kopiena Brazīlijā veicinās abu valstu attiecību attīstību.
Akreditācijas vizītes ietvaros Brazīlijas vēstnieks 30.augustā tikās arī ar Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu un Saeimas priekšsēdētājas biedri Vinetu Muižnieci. Vizītes laikā Latvijā viņam paredzētas tikšanās ar ekonomikas ministru Krišjāni Kariņu, kā arī Zemkopības ministrijas, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvjiem.

Ārlietu ministrijas Preses centra un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!