• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Klusa ir Ukrainas nakts". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2000., Nr. 350/352 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11562

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Kremlis vajā žurnālistus, bet kurš ir uzvarētājs?"

Vēl šajā numurā

06.10.2000., Nr. 350/352

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Klusa ir Ukrainas nakts"

"Izvestija"

— 2000.09.26.

Vietējiem čekistiem izdevies izjaukt valsts apvērsuma mēģinājumu.

Ukrainas specdienesti visu paspēj laikā. Nesen viņi it kā nav pieļāvuši čečenu atentātu pret Vladimiru Putinu, kas ticis organizēts Jaltā. Tagad viņi paziņo, ka atklājuši plaša mēroga dumpi, kura mērķis bijis "valsts iekārtas gāšana spēka metodēm".

Sazvērnieki "sākuši formēt kaujas vienības, noskaidrojuši militāro vidi un ieroču glabātuvju dislokācijas vietas, apsprieduši to ieņemšanas veidus, noteikuši objektu sarakstu, kuros tiks veiktas diversijas un teroristiskas akcijas valsts stāvokļa destabilizācijai, paziņojis Ukrainas Drošības dienests.

Aizdomās par valsts iekārtas graušanu tiek turēti "Padomju virsnieku savienības" biedri. Tā ir maz pazīstama organizācija. Tās mērķis — Ukrainas un Krievijas apvienošanās.

Savienības organizatori atteikušies uzņemties sazvērnieku pučistu lomu. Kā teicis kāds Čerņigovas nodaļas līderis Vladimirs Kovaļenko, virsnieki esot tik veci, ka ne tikai ieņemt Černobiļu, bet pat līdz tai nokļūt neesot spējīgi.

Piedēvējot kreisajiem valsts apvērsuma mēģinājumu, Ukrainas vara uzreiz atrisinājusi divus uzdevumus — tiek mesta ēna uz komunistiem, kurus atbalsta virsnieki, un norādīta vieta, no kurienes nāk draudi — Maskava. Ukraina, kas ziemas priekšvakarā palikusi bez enerģijas piegādes un nav dabūjusi Krievijas piekrišanu pievienoties tās energosistēmai, jāveido "Maskavas ienaidnieka" veidols.

Par labu šai versijai liecina Ukrainas prezidenta pārsteidzošais miers. Pēc viņa vārdiem, viņš zina par "sazvērestību" ne vairāk kā citi iedzīvotāji.

Janīna Sokolovska

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!