• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Notiks programmas "Latvija@pasaule" konference. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.09.2005., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115688

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Parādnieku reģistrs būs plašāks

Vēl šajā numurā

02.09.2005., Nr. 139

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Notiks programmas “Latvija@pasaule” konference

6.septembrī notiks Latvijas Informācijas un komunikāciju tehnoloģiju asociācijas (LIKTA) rīkotā konference par informācijas sabiedrības veicināšanas programmas “Latvija@pasaule” paveikto pirmajā – sagatavošanās posmā.
Šā gada martā LIKTA un “Microsoft Latvia” parakstīja līgumu par kompānijas atbalstu – vairāk nekā 100 000 latu – informācijas sabiedrības veicināšanas programmai “Latvija@pasaule”. Programmas mērķis ir trīs gadu laikā apmācīt darbam ar datoru un internetu 180 000 Latvijas iedzīvotāju. Šā gada rudenī sākotnējo apmācību uzsāks datorcentros Jēkabpilī, Valmierā un Ventspilī. Četros apmācības mēnešos plānots apmācīt 1000 iedzīvotāju. Otrajā – sešus līdz astoņus mēnešus ilgajā posmā – iecerēts apmācīt 9000 iedzīvotāju.
Projekta “Latvija@pasaule” gaitā veikti pētījumi Latvijas reģionos, kā arī noslēgti sadarbības līgumi ar “Microsoft Latvia” un akciju sabiedrību “Hansabanka” par finansiālu atbalstu. Vēl turpinās darbs pie mācību materiālu izstrādes un lokalizēšanas. Kā daļa no projekta “Latvija@pasaule” ir sākts Eiropas Kopienas iniciatīvas EQUAL projekts “Apmācība datoru un interneta lietošanā Latvijas bezdarbniekiem”. Tā gaitā veikti vairāki pētījumi par bezdarbnieku segmentāciju Preiļu, Valmieras, Ventspils un Krāslavas rajonā. Ir izveidota Krāslavas, Preiļu, Daugavpils, Ludzas, Valmieras, Ventspils, Talsu rajona pašvaldību digitālā karte ar informāciju par publiskajiem interneta piekļuves punktiem.
Šovasar uzsākta datorapmācības materiālu izstrāde. Programma paredz iedzīvotājiem, kam nav nekādas pieredzes darbā ar datoru, piedāvāt divu dienu astoņu stundu apmācības kursus.
Savukārt tiem iedzīvotājiem, kuri vēlas padziļināti apgūt datorapmācību, “Microsoft Latvia” piedāvās lokalizētu “Unlimited Potential” četru moduļu datorapmācību. Tajā ietverti datorapmācības pamati, interneta un teksta apstrādes pamati, kā arī elektronisko tabulu pamati. Pirmās mācības paredzēts sākt septembra vidū.
Apmācības noslēgumā kursu absolvents saņems sertifikātu. LIKTA mērķis ir panākt, lai šie sertifikāti iegūtu labu atpazīstamību un garantētu labu apmācības kvalitāti. Patlaban LIKTA meklē iespēju vienoties ar īpašu uzdevumu ministru elektroniskās pārvaldes lietās Jāni Reiru par ministrijas ieguldījumu sertifikātu atpazīstamības veicināšanā.

Pēc LIKTA informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!