• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apmeklējot Rīgas Tehnisko koledžu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.09.2005., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115695

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jaunmārupes sākumskolas atklāšanā 2005.gada 1.septembrī

Vēl šajā numurā

02.09.2005., Nr. 139

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apmeklējot Rīgas Tehnisko koledžu

Vakar, 1.septembrī, Rīgas Tehniskajā koledžā (RTK) rīkotās apaļā galda diskusijas laikā par tehnisko un arodizglītību Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga akcentēja nepieciešamību pastiprināt izglītības sistēmā tehniskās izglītības lomu. “Šobrīd jūs esat tas trūkstošais, vājāk pārstāvētais posms izglītības sistēmā, kas būtu jāpastiprina,” viņa sacīja, vienlaikus atzinīgi novērtējot tieši RTK entuziasmu un panākumus, piemērojoties mūsdienu darba tirgum. Pozitīvi tika vērtēta arī ciešā sadarbība starp RTK un darba devējiem, veicinot jauniešu piesaisti profesijām, kā arī iesaistot darba devējus koledžas attīstībā. Prezidente atzīmēja, ka nacionālā mērogā ir jāturpina arodizglītības tālākā koordinācija un optimizācija.
Sarunā, kurā piedalījās RTK mācībspēki, Izglītības un zinātnes ministrijas, darba devēju, tehnisko profesiju asociāciju pārstāvji un studenti, tika uzsvērts, ka, vispārējo izglītību noslēdzot, ir nepieciešams obligāts eksāmens eksaktajās zinātnēs, kā arī jāapsver iespējas piešķirt nodokļu atlaides uzņēmējiem, kas atbalsta mācību iestāžu izaugsmi un nodrošina praksi tajā studējošajiem audzēkņiem. Tika pārrunāta Eiropas sacensība ar citiem pasaules reģioniem globālās ekonomikas kontekstā, norādot, ka arī Latvijai savas konkurētspējas nodrošināšanā ir vajadzīgs redzējums un rīcība tehnisko zinātņu attīstībā un atbilstošu kvalificētu darbinieku radīšanā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!