• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Parādnieku reģistrs būs plašāks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.09.2005., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115701

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rupjmaize ar medu - dāvana katram pirmklasniekam

Vēl šajā numurā

02.09.2005., Nr. 139

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Parādnieku reģistrs būs plašāks

No 1.septembra stājas spēkā Parādnieku reģistra noteikumu jaunā redakcija. Tā paredz, ka Latvijas Bankas Parādnieku reģistrā turpmāk iekļaus arī bankām piederošās meitassabiedrības – līzinga un faktoringa kompānijas, kas sniedz ar kredītrisku saistītus finanšu pakalpojumus, kā arī apdrošinātāji, kuriem ir tiesības veikt apdrošināšanu Latvijā. Parādnieku reģistrs ir informācijas sistēma, kuras mērķis ir darīt šo informāciju pieejamu reģistra dalībniekiem, Finanšu un kapitāla tirgus komisijai un pašiem parādniekiem. Tas kalpo par instrumentu parādnieku disciplinēšanai un ir palīgs finanšu pakalpojumu sniedzējiem darbā ar klientiem. Šīs informācijas sistēmas uzturētāja ir Latvijas Banka.
Parādnieku reģistra dalībnieku loka paplašināšanu šā gada marta otrajā pusē apstiprināja Latvijas Bankas padome. Izmaiņas veiktas saskaņā ar grozījumiem Kredītiestāžu likumā un Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likumā. Līdz ar to Parādnieku reģistrā būs informācija arī par tiem finanšu saistību veidiem, kas saistīti ar jauno dalībnieku pamatdarbību, – līzingu, faktoringu un apdrošināšanas pakalpojumiem.
Latvijas Bankas padome noteica vairākus termiņus informācijas ievadei Parādnieku reģistrā. Latvijā reģistrētiem apdrošinātājiem, dalībvalstu un ārvalstu apdrošinātāju filiālēm par visiem parādniekiem jāievada dati līdz 2005.gada 30.novembrim. Valstī reģistrēto banku, dalībvalstu un ārvalstu banku filiāļu meitassabiedrībām – līzinga un faktoringa sabiedrībām – par visiem parādniekiem dati jāievada līdz 2005.gada 31.decembrim.
Noteikumos iekļauta arī prasība dalībniekiem Parādnieku reģistrā īpaši norādīt, ka informācija tiek ievadīta par parādnieku galvotāju. Līdz ar to Latvijā reģistrētajām bankām un dalībvalstu banku filiālēm Parādnieku reģistrā esošā informācija jāpārbauda un jāveic labojumi līdz 2005.gada 31.decembrim par iekļautajiem parādniekiem galvotājiem, veicot par to īpašu atzīmi.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!