• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Amato vietā - izskatīgais Rutelli". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2000., Nr. 350/352 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11571

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Atlaists Ukrainas ārlietu ministrs"

Vēl šajā numurā

06.10.2000., Nr. 350/352

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Amato vietā — izskatīgais Rutelli"

"Gazeta Wyborcza"

— 2000.09.27.

46 gadus vecais Romas mērs Frančesko Rutelli ir guvis uzvaru par premjeru Džuliano Amato sacensībā par premjera kandidatūras izvirzīšanu pirms nākamajām parlamenta vēlēšanām.

Jau vairākas nedēļas Itālijas masu mediji emocionāli rakstīja par Rutelli un Amato divcīņu. Ņemot vērā to, ka maijā notikušajās vietējo pašvaldību vēlēšanās uzvarēja labējie centristi un uz politiskās skatuves ar plašu žestu atgriezās labējo vadonis Silvio Berluskoni, valdošie kreisie centristi saprata, ka viņiem būs nepieciešams līderis, kas varētu stāties pretī bīstamajam pretiniekam. Sacīkstē par oficiālā premjerministra kandidāta nosaukumu iesaistījās pašreizējais valdības vadītājs Džuliano Amato un Romas mērs Rutelli. Aptaujas liecināja, ka interesantais un elegantais Rutelli būtu vienīgais, kam būtu izredzes pārspēt Berluskoni. Pirmdien populāras TV pārraides laikā Amato negaidīti paziņoja, ka izstājas no cīņās par kandidāta nomināciju.

Savu politisko karjeru Rutelli sāka divdesmit gadu vecumā Radikālās partijas rindās, kas cīnījās par laulību šķiršanas un abortu legalizāciju. 1989.gadā viņš pārgāja zaļo nometnē, bet vēl pēc astoņiem gadiem iestājās Romano Prodi demokrātu rindās. Rutelli jau septiņus gadus ir Romas mērs. Rutelli ir jaunās Itālijas politiskās šķiras simbols, kurš nav sakompromitējies 90.gadu korupcijas afērās. Ārzemju komentētāji salīdzina viņu ar britu Toniju Blēru.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!