• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jauniem likumiem migrācijas un patvēruma statistikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.09.2005., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115839

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Sociālā fonda atbalstu izglītības nozarei

Vēl šajā numurā

06.09.2005., Nr. 141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jauniem likumiem migrācijas un patvēruma statistikā

Kopējās migrācijas un patvēruma politikas attīstība pēdējos gados ir palielinājusi vajadzību pēc visaptverošas un salīdzināmas Eiropas Savienības (ES) migrācijas lietu statistikas. Šā iemesla dēļ Eiropas Komisija 1.septembrī ir iesniegusi apspriešanai priekšlikumu regulai par kopienas migrācijas lietu un starptautiskās aizsardzības statistiku. Regula uzlabos statistiskās zināšanas par migrācijas fenomenu, precizējot ievācamos datus, piemērojamo grafiku, definīcijas un kvalitātes standartus. Regula aptver šādus statistiskos datus: starptautiskā migrācija, pastāvīgie iedzīvotāji, pilsonības iegūšana, starptautiskā aizsardzība (ieskaitot patvērumu), uzturēšanās atļaujas, repatriācija un ar nelikumīgu ieceļošanu un uzturēšanos saistītie pasākumi.
Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieks Franko Fratīni uzsvēra šā priekšlikumu svarīgumu kopējās imigrācijas un patvēruma politikas izstrādē: “Saprātīgas politikas pamatā ir jābūt uzticamiem datiem. Mūsu pašreizējās zināšanas par migrācijas stāvokli Eiropas Savienībā ir fragmentāras un nepilnīgas. Datu ievākšana visā Eiropas Savienībā par šiem jautājumiem ievērojami uzlabos mūsu spējas koncentrēt pūliņus visvairāk nepieciešamajās jomās.”
Lai gan Eiropas Kopienu Statistikas birojs (Eurostat), neformāli vienojoties, jau vairākus gadus ir vācis no dalībvalstīm statistikas datus par migrāciju un patvērumu, līdz šim nav bijis vispusīga juridiska pamata, kas ES līmenī nodrošinātu salīdzināmus statistikas datus. Šis regulas priekšlikums ievieš skaidrību un juridisku precizitāti apstrādājamai statistikai. Tas aptver visu pašreizējo Statistikas biroja statistisko informāciju par migrāciju, patvērumu un nelikumīgo ieceļošanu, kā arī jaunus ar uzturēšanās atļaujām saistītus datus.
Šis priekšlikums ir turpinājums Eiropas Komisijas 2003. gada Rīcības plānam par Kopienas statistikas datu vākšanu un analīzi migrācijas jomā (COM (2003) 179). To Eiropas Kopienu Statistikas birojs ir sagatavojis kopā ar Brīvības, drošības un tieslietu ģenerāldirektorātu. Ierosinātie likumi, kas pieņemami Eiropas Parlamenta un Padomes koplēmuma procedūrā, veidos pamatregulu. Ar īstenošanas regulām iepazīstinās vēlāk, lai noskaidrotu tādus jautājumus kā precīzas statistiskās definīcijas, kuras ir jāpiemēro.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!